Microsoft uyarıyor: Internet Explorer kullanmaktan vazgeçin

Internet Explorer
Internet Explorer

Microsoft, ufak ya da büyük çaplı kurumsal işletmelerin artık eskiyen Internet Explorer'dan vazgeçmesi için çaba sarf ediyor. Şirket daha modern bir web tarayıcısına geçiş için hem bireysel hem de kurumsal müşterileri zorluyor.

Eski alışkanlıkları bırakmak epey zor. Bağımlılık yapan içecek de buna dahil, teknoloji de... Ancak bazen kullanıcılar 'eski' şeylerden vazgeçmek zorunda kalıyor. İşletim sistemi ve eski bir uygulama bunlar için en iyi örnekler arasında. Microsoft, bu tip noktalarda çözüm üretmek için epey çaba sarf ediyor. Hatta son olarak kullanıcıları Internet Explorer'dan vazgeçirmek için elinden geleni yapıyor.

Microsoft, hem bireysel hem de kurumsal kullanıcıların Edge ya da diğer modern web tarayıcılarına geçiş yapmasını istiyor.
Microsoft, hem bireysel hem de kurumsal kullanıcıların Edge ya da diğer modern web tarayıcılarına geçiş yapmasını istiyor.

Microsoft, Internet Explorer'ı varsayılan tarayıcı olarak kullanmanın tehditlerinden bahsediyor

Yayınlanan bir blog yazısında, Microsoft'un üst düzey siber güvenlik ekibinden Chris Jackson, Internet Explorer'ı kullanmaya devam etmenin şirket için ne kadar 'maliyetli' olduğunun altını çiziyor.

Microsoft şu anda Internet Explorer ile eski web uygulamalarının uyumluluk sorunlarını önlemek adına ek çözümler geliştiriyor. Ancak geride kaldığınızdan emin olmanın en iyi yolu belki de Google Chrome ya da Firefox Quantum gibi modern bir tarayıcıya geçmek. Sık sık güncellenen ve geniş uzantı desteğiyle işlevsel kullanım sunan bu uygulamalar, aslında Internet Explorer'ın ne kadar geride kaldığının en net ispatı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >