Netflix dolandırıcılığa karşı: 'Ben size zarf değil, emoji yollarım'

Netflix.

● Netflix ismini kullanarak büyük ve kurumsal şirketlere saldırılar düzenleyen hacker grubu bir süredir konuşuluyor.

● Dolandırıcılar, içerisine tanıtım broşürü ile birlikte bir de USB bellek koydukları postaları Netflix logosu ile yöneticiler adına kurumlara göndermişti.

● Konuya ilişkin, Netflix cephesinden açıklama geldi. Şirket, 'Ben sizlere dizi önerileri, sevgi ve bol bol emoji yollarım ama USB'li bir zarf asla yollamam. Lütfen siz de benim adıma gelen zarfları ciddiye almayın' şeklinde paylaşımda bulundu.

Türkiye'de son dönemde dijital yayıncılara, özellikle de Netflix'e artan ilgi dolandırıcıların da ilgisini çekti. Netflix logolu özel hazırlanmış zarflarla gönderilen ve içerisinden yine Netflix logolu USBbellek çıkan tuzak zarflar, şirketlerin verilerini çalmak amacıyla ortaya çıkarılmıştı. Kullanıcıların bilgisayarlarında bulunan hassas bilgileri ele geçirmeye çabalayan bu saldırıda, e-posta yahut link yerine direkt olarak kullanıcıların adreslerine gönderilen fiziksel USB belleklerin kullanılması 'inandırıcılığı' da artırdı.

Netflix ismini kullanan dolandırıcıların kullandığı zarflar oldukça 'tat kaçırıcı' bir görünüme sahip.
Netflix ismini kullanan dolandırıcıların kullandığı zarflar oldukça 'tat kaçırıcı' bir görünüme sahip.

Netflix logolu USB tuzağına ilişkin sosyal medya üzerinde de çok sayıda gönderi ve şikayet paylaşılırken bu gönderilerde kuruma/kişiye özgü biçimde yazılan mesajlarda 'Heniz bir şey görmediniz' başlığıyla yer alan şu ifade de dikkati çekiyor:

  • "... Netflix iş birliğiyle... çalışanları dünyanın en popüler dizi ve filmlerine direkt olarak erişebiliyor! Paketin içinde bulunan Netflix USB bellekte size özel olan kupon kodu ve hesap kullanımına ilişkin adımları da içeren bir belge bulunuyor."

Hukuki girişimlerde de bulunuldu

Dolandırıcılar tarafından hazırlanan tuzağa düşüp evine ya da iş yerine gelen USB belleği bilgisayarına takan kullanıcıların cihazlarına zararlı yazılım bulaşmış oluyor. Bu zararlı yazılım da USB bellek bilgisayara takıldığında otomatik olarak çalışıyor ve dolandırıcılar şirket bilgisayarlarını dışarıdan yönlendirmelerle ele geçirebiliyor.

"Daha hiçbir şey görmediniz..."
"Daha hiçbir şey görmediniz..."

Türkiye'de ve dünyada son zamanlarda yüksek bir ivmeyle artan 'Netflix dolandırıcılığı' dolayısıyla ABD'li şirket de hukuki işlemlere başlanacağını resmen açıkladı. Netflix Türkiye'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda 'Ben sizlere dizi önerileri, sevgi ve bol bol emoji yollarım ama USB'li bir zarf asla yollamam. Lütfen siz de benim adıma gelen zarfları ciddiye almayın' ifadelerine yer verildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >