Samsung, dünyanın ilk 1 TB depolama yongasının üretimine başlıyor

Samsung 1 TB
Samsung 1 TB

Samsung, yeni nesil üst seviye akıllı telefonlar için 'dünyanın ilk 1 TB kapasiteye sahip eUFS depolama yongasını' duyurdu. Merak edilen konu ise Galaxy S10 ya da Galaxy Note 10 serisinde 1 TB kapasitenin yer alıp almayacağı...

Android ekosisteminin en güçlü isimlerinden biri olan Samsung, akıllı telefonlar için yeni teknolojiler peşinden koşmaya devam ediyor. Geçen yıl Galaxy A serisiyle 'kamera' tarafında önemli adımlar atan şirket, bu sene de devam ediyor. İsrailli kamera teknolojisi şirketi Corephotonics'in 155 milyon dolara satın alınması buna örnek gösterilebilir.

Tamam; kamera tarafındaki yatırımlar ortada. Fakat şirket bir yandan da telefonların dahilidepolamabirimlerini genişletme ihtiyacı duyuyor. Akıllı telefonlar için dünyanın ilk 1 TB depolama birimini geliştirdiğini duyuran Samsung, yeni bir devri başlatıyor.

Galaxy S10 ve Galaxy Note 10'da bu yeni nesil depolama yongasının kullanılabileceği söyleniyor.
Galaxy S10 ve Galaxy Note 10'da bu yeni nesil depolama yongasının kullanılabileceği söyleniyor.

Dünyanın ilk 1 TB kapasiteli telefonu yakında duyurulabilir

Şu ana kadar telefonlarda kullanılan en yüksek kapasiteli depolama birimi 512 GB. Ancak bu kapasite yeni üretilen eUFS depolama birimiyle 1 TB'a çıkıyor. Standart hafıza kartlarına oranla 10 kat daha hızlı çalıştığı söylenen depolama biriminin saniyede 1000 MB okuma yapabildiğini söylüyor. Bu rakam da aslında telefonda yüksek boyutlu dosyaların (4K videolar gibi) okunması / yazılması konusunda avantaj sağlıyor.

Dünyanın ilk 1 TB'lık dahili depolamabiriminin akıllı telefonlarda ne zaman kullanılacağı bilinmiyor. Gelecek ay Mobile World Congress'te sergilenecek olan Galaxy S10 serisinde 1 TB kapasitenin gelip gelmeyeceği merak konusu. Galaxy Note 10'da da benzer bir durum söz konusu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >