Samsung Galaxy Fold tanıtıldı, işte tüm ayrıntılar!

Samsung Galaxy Fold
Samsung Galaxy Fold

Samsung'un uzun süredir beklenen katlanabilir akıllı telefonu Galaxy Fold tanıtıldı. İşte organizasyonda bahsedilen tüm ayrıntılar:

Yepyeni bir tasarım için elbette yeni bir test ve fabrikasyon sürücü yürütülmüş. Ayrıca menteşenin telefon renklerine göre değişiyor olması da önemli detaylar arasında.

Kullanım alışkanlıklarını önemli oranda değişiyor. Tek elle kullanımın yanı sıra esnek ekran sayesinde multimedya deneyimi farklı bir boyut kazanıyor. Çoklu görev deneyimi açısından da bu büyük ekranın önemi çok büyük. Elbette uygulama desteğinin de olması gerekiyor. Google zaten geçtiğimiz dönemlerde söz verdiği gibi Android ekosistemindeki uygulamalarda bu desteği sunmaya başlıyor.

Samsung Galaxy Fold, çoklu ekran kullanımı yeteneğiyle epey etkileyici. Özellikle uygulamaların büyük ekran deneyimi konusunda yeni bir boyut açtığı ortada.
Samsung Galaxy Fold, çoklu ekran kullanımı yeteneğiyle epey etkileyici. Özellikle uygulamaların büyük ekran deneyimi konusunda yeni bir boyut açtığı ortada.

Samsung Galaxy Fold teknik özellikleri

7nm mimariyle tasarlanan yonga seti barındırıyor. Ayrıca dahili bellek tarafında ise 512 GB sunuluyor. Galaxy Fold'da iki tane batarya var ve özel bir teknolojiyle bataryaların kapasitesi birleşiyor. Böylece toplamda 4300 mAh kapasite elde ediliyor.

Üç tane arkada ve iki tane yanda ve bir tane de önde kamera yer alıyor. Yani telefonu hangi şekilde tutulursa tutulsun size bir kamera bakmış oluyor.

7.3 inç'lik esnek ekrana büyüyebilen Galaxy Fold böylece aslında bir tablet deneyimi sunmuş oluyor. Üç uygulamanın ekrana getirilmesiyle farklı işlemlerin yapılıyor olması da büyük bir avantaj elbette. Ayrıca sürükle - bırak yöntemiyle pencereler arasındaki boyutu ayarlamak mümkün hale geliyor.

Tüm bunların yanı sıra 5G desteği var. Fiyat ise 1980 dolar. Galaxy Fold, 26 Şubat'tan itibaren satın alınabilecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >