Samsung Galaxy Note 8 için Android Pie Beta resmen yayınlandı

Samsung Galaxy Note 8
Samsung Galaxy Note 8

Geçen hafta Galaxy S9 ve Galaxy Note 9 için Android Pie güncellemesini başlatan Samsung, bu kez de Galaxy Note 8 için yeni işletim sistemini 'Beta' kapsamında kullanıcılara sunuyor.

Akıllı telefonlarda işletim sisteminin güncelleme sıklığı kullanıcılar için büyük önem taşıyor. Tüm yenilikler öncelikle Google Pixel'lere geliyor. Ama Android ekosisteminin en güçlü oyuncusu Samsung da yenilikleri yakından takip ediyor. Geçen hafta Galaxy S9 ve Galaxy Note 9 için Android Pie dağıtımına başlayan Samsung, bir yandan da Galaxy S7 için güvenlik güncellemelerine yer veriyor.

Ama hepsi bununla da sınırlı değil. Son olarak Galaxy Note 8'de de bir güncelleme başlatıldı. One UI arayüzünü de kapsayan bu güncelleme, Galaxy Note 8 kullanıcılarını epey sevindirecek gibi görünüyor.

Galaxy Note 8 için güncelleme notları bu şekilde. Görüldüğü gibi daha çok One UI arayüz konusunda önemli yenilikler var.
Galaxy Note 8 için güncelleme notları bu şekilde. Görüldüğü gibi daha çok One UI arayüz konusunda önemli yenilikler var.

Güncelleme neler getiriyor?

İlk etapta Samsung'un anavatanı Güney Kore ve Hindistan'da başlatılan güncellemenin yakında daha geniş kapsama yayılması bekleniyor. Güncellemeyi hızlıca yüklemek isteyenlerin yapması gereken şey gayet basit.

Samsung Members uygulamasını kurduktan sonra programa katılıp N950FXXU5ZSA5 sürüm numarasını indiren kullanıcılar Android 9 Beta'yı telefona kurabiliyor. Az önce de bahsettiğimiz gibi aslında en önemli yenilik arayüz tarafında gerçekleşiyor.

Güncellemeyle çok daha işlevsel hale gelen arayüz, karanlık mod gibi son dönemlerde birçok uygulamada gördüğümüz özelliği de beraberinde getiriyor. Güncellemenin nihai sürüme ne zaman erişeceği tam olarak bilinmiyor. Ama tahminler yılın ilk çeyreğinde tüm kullanıcıların bu güncellemeye erişeceği yönünde.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >