Samsung'un yeni akıllı kontakt lensi video kaydedebiliyor

Kontakt lens
Kontakt lens

Samsung, video kaydeden ve yalnızca yanıp sönerek telefonunuzu kontrol etmenizi sağlayan 'akıllı kontakt lensler' için patent aldı.

● Ayrıca bu kontakt lens hareket sensörü sayesinde akıllı telefonlarla hızlıca bağlantı kurabiliyor.

Bilim adamları, uzun süredir yeni nesil kontakt lensler üzerinde çalışıyor. Günümüzde gözlük ihtiyacını tamamen ortadan kaldıran kontakt lensler, ilerleyen yıllarda çok farklı ihtiyaçlara karşılık verecek gibi görünüyor.

Kaliforniya San Diego Üniversitesi'ndeki bilim adamları harekete duyarlı lens sayesinde göz iki kez kırpıldığında yakınlaşma ya da uzaklaşma yapılabiliyor. Böylece ufak metinler ya da uzaktaki herhangi bir nesne çok daha kolay görülebiliyor.

Lensler özel bir hareket sensörüne sahip. Bu da kullanıcıların göz hareketleriyle kontrolü ele alabileceği anlamına geliyor. Yani göz açıp kapamalarda veya çevresel görüşleri kullanmada cihazlara komut verilebiliyor.

Video kaydı yapan kontakt lens!

Kontakt lensler ayrıca fotoğrafları ve videoları doğrudan kullanıcıların gözlerine getirebiliyor. Bu da aslında kısaca akıllı telefon bağlantısıylagerçekleşiyor.

Samsung'un geliştirdiği bu kontakt lens sayesinde fotoğraf çekimi ve video kaydı yapılabiliyor.
Samsung'un geliştirdiği bu kontakt lens sayesinde fotoğraf çekimi ve video kaydı yapılabiliyor.

Görüntü kalitesinin düşük olduğu raporlarının ardından 2015 yılının başlarında satıştan kaldırılan Google Glass gibi akıllı gözlüklerin yerine bu tip kontakt lenslerin geçmesi söz konusu. Google, sessizce ekransız sürümleri içeren yeni bir sürüm üzerinde de çalışıyor.

Bu Samsung'un üzerinde çalıştığı ilk artırılmış gerçeklik ürünü değil. Şirket, 2014'te Gear Blink adlı Bluetooth kulaklık ve ekrana benzeyen bir çift akıllı gözlük için patent başvurusunda bulunmuştu.

Samsung'un geçen ay ABD Patent ve Ticari Markalar Ofisi'nden gelen yeşil ışığın ardından bu teknolojiyi seri olarak üretmeyi planlayıp / planlamadığı ise belli değil.

Teknoloji devleri artırılmış gerçeklik yatırımlarını sürdürüyor. Mordor Intellienge'ın tahmini rakamlarına göre 2023 sonunda bu pazarın toplamda 70 milyar yatırıma ulaşması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >