Sonunda netleşti: Huawei Mate 30'da Android ve Google servisleri yer almayacak!

Huawei
Huawei

● Google, Huawei Mate 30'un Android ve Google servislerinden yararlanamayacağını açıkladı.
● Bu açıklama üzerine Huawei de yeni tepe seviyesi modelde Android kullanılmayacağını duyurdu.

● Uzun süredir belirsizliğini koruyan Huawei - ABD arasındaki gerilim, Mate 30 ailesinde Android / Google servislerinin ortadan kaldırılmasıyla yeniden alevleniyor. Detaylar haberimizde!

Bugün yayınlanan bir rapor, Huawei'nin yeni nesil tepe seviyesi akıllı telefonu Mate 30 ile birlikte Android ve Google servislerinin kullanılamayacağını işaret ediyor.

Aslında böylece, aylardır desteğin kesilmesiyle ilgili söylenen her şey gerçeğe dönüşüyor. Yani birkaç hafta sonra (18 Eylül'de) tanıtılması beklenen yeni ailede Google ya da Android servislerinin yer almayacağı doğrulanıyor.

Huawei tarafında Mate 30 ile ilgili yayınlanan tek görsel bu.
Huawei tarafında Mate 30 ile ilgili yayınlanan tek görsel bu.

Mate 30'da Android ve Google servisleri yer almayacak

Reuters, bir Google sözcüsünün aktardığı bilgilere göre satılan hiçbir üründe lisanslı bir Google ya da Androidservisinin kullanılmayacağını ifade ediyor. Bu da bir yandan aslında doğrudan Mate 30'u hedef alıyor.

Huawei temsilcileri ise Reuters'a yaptıkları açıklamalarda Google servisleri olmadan Mate 30 serisi duyurmaya hazırlanıyor. Şaşırtıcı olsa da şimdilik durum bu.

Bu ayın başında ABD tarafından Huawei'ye verilen ek süre şirketin halihazırda piyasada bulunan ürünlerinde Android ve Google servislerinin kullanılmasına imkan tanıyor. Ancak Mate 30 gibi yeni ürünler buna dahil edilmiyor.

Huawei daha önce Android'i akıllı telefonlarında kullanmaya devam etmeyi umduğunu doğrulamıştı. Ancak yasak kaldırılmadığı takdirde gelecekte kendi mobil işletim sistemi HarmonyOS'a geçiş yapacaktı. Ama Mate 30'un Android kullanacağını da doğrulamıştı. Ancak bu son haber görünüşe göre Google'ın hizmetlerini kullanamayacağını netleştiriyor. HarmonyOS ortaya çıktığında Huawei aynı zamanda Mate 30 serisinin Google tarafından onaylanmadığını da ifade etti.

Özellikle Reuters kaynaklarının Mate 30 serisinin lansman tarihini belirlemediğini söylüyor. Ama söylentiler 18 Eylül'ü işaret ediyor.