Spotify köşeye sıkıştı: Yeni dönemde fiyatlar artacak

Spotify stratejisini değiştirmeye karar verdi.
Spotify stratejisini değiştirmeye karar verdi.

● En fazla sayıda kullanıcıya sahip çevrimiçi müzik servisi Spotify, alternatiflerinin artması ile birlikte para kaybetmeye başladı.

● Bu gelişme sonrası şirket, stratejisini değiştirerek fiyatlarına zam yapmayı gündemine aldı.

● İlk olarak anavatanı olan İskandinavya’da gerçekleşecek zammın oranının %13 olması bekleniyor.

Ücretli kullanıcı sayısı 100 milyonu aşan aboneli müzik platformu Spotify, söylentilere göre kötü günler geçiriyor. Müzik yapımcıları ve sanatçılar, düşen kazançlarından şikayetçi ve görünüşe bakılırsa İsveçli firma için tek sorun bu değil.

Apple ile uygulama içi satın alma komisyonları yüzünden davalık olan Spotify, ödemesi gereken ciddi bedeller ile karşı karşıya. Yıllardır zarar içerisinde olmasına rağmen hizmetini aksatmayan şirket, müzik yapımcıları ve rakipleri tarafından köşeye sıkıştırılınca stratejisini değiştirmeye karar verdi.

Bloomberg’in iddiasına göre zam yapmaya hazırlanıyor. Kullanıcıların tepkilerini ölçmek için fiyatların artacağı ilk ülke, firmanın anavatanı olan İskandinavya olacak.

Müzik yapımcıları ve sanatçılar, düşen kazançlarından şikayetçi
Müzik yapımcıları ve sanatçılar, düşen kazançlarından şikayetçi

Aile paketi kullanıcılarına zam

Spotify da Netflix gibi premium özelliğini 5 kişinin kullanabildiği aile paketi hizmetine sahip. Oldukça ilgi gören bu hizmete ise %13 zam yapılması planlanıyor. Dünya genelinde daha yüksek fiyatlara geçiş yapıp yapılamayacağını belirlemek için ise test edildiği belirtilse de Spotify tarafından zam hakkında henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Spotify zam yapmaya hazırlanıyor
Spotify zam yapmaya hazırlanıyor

Kendisini, “Dünya çapında milyonlarca şarkıya ve diğer içeriğe anında erişebilmeyi sağlayan bir dijital müzik, podcast ve video aktarma hizmeti.” olarak tanımlayan Spotify, bilgisayarlar, telefonlar, tabletler, hoparlör, TV’ler hatta arabalar dahil olmak üzere neredeyse her cihazdan müzik dinlemenize olanak sağlıyor. Premium kullanıcıları ise reklam olmadan hem çevrimiçi hem çevrimdışı müzik dinleyebiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >