Steve Jobs, Apple'dan kovulduktan sonra ne öğrendi?

Steve Jobs
Steve Jobs

Bundan yedi yıl önce hayata gözlerini yuman efsane lider Steve Jobs'ın, 1980'li yıllarda Apple'dan kovulduktan sonraki süreçte MIT'deki derslerinden bir video kesiti ortaya çıktı.

● Steve Jobs, Apple'dan kovulmanın bedelini videoda açıklıyor. Ayrıntılar haberimizde:

Teknoloji dünyasının en çok konuşulan isimlerinden biri olan Steve Jobs, 1980'li yıllarda kendi kurduğu şirketten kovularak tarihe geçmişti. Uzun yıllar boyunca gündem oluşturan bu olaydan sonra Jobs'ın kişisel gelişim kitaplarında sıkça yer bulan hayat felsefesi de ortaya çıkmıştı.

Olumlu ya da olumsuz hayattaki her deneyimden ders çıkarmayı başaran Steve Jobs, şirketten atılma durumunu da kendi lehine çevirmiş; yıllar geçtikçe büyük resim netleşmişti. Efsane liderin Apple'dan atıldıktan sonra MIT'de ders vermeye başladığı herkes tarafından biliniyor. İşte son olarak o derslerden küçük video kesitleri de ortaya çıkıyor...

Deliberate Think'in YouTube kanalında paylaşılan video, Steve Jobs'ın şirketten kovulduktan sonraki süreçte verdiği derslerin içeriğini netleştiriyor. Apple'dan kovulmanın kendisine neler kazandırdığını net bir şekilde ifade eden Jobs, kabaca konuyu şöyle özetliyor:

  • Doğru gitmeyen bir şeyler olduğunda hızlıca her şeyi düzeltmek yönünde adım atmak yerine bazı şeylerin zamana bırakılması gerektiğini ifade ediyor. Jobs, işlerinde başarısız olan kişilerin öğrenme süreci için ne yapması gerektiğinin üzerinde durduğunu belirtiyor. Evet; bu deneyimin bazen acı verici ve zor olduğunu belirtiyor ama yine de bunu yapmaktan vazgeçmiyor(muş). Uzun vadeli düşünmenin çok büyük yararları olduğunu ise özellikle vurguluyor.

Dünyanın en zengin şirketlerinden biri olan Apple, başarılarının büyük kısmını efsanevi kurucusu Steve Jobs'a borçlu. Dolayısıyla aradan on yıllar geçmiş olmasına rağmen bu video kesitlerinin önemi çok büyük.

Tek cümleyle özet çıkartmak gerekirse Steve Jobs adımlarını yıllar içinde daha da sağlam atmaya başlamış ve uzun soluklu planlar yapmanın önemini keşfetmiş de denilebilir.

"Zamanımız kısıtlı! Bu yüzden başka insanların gürültüsünün kendi kalbinizin sesini duymasını engellemesine izin vermeyin." Steve Jobs...
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >