Tarihin ilk 1 trilyon dolarlık şirketi Apple'ı tüm yönleriyle ele alıyoruz

Apple
Apple

Dünyanın en değerli şirketi olan Apple, tarihi bir rekora imza attı. Şirketin bu tarihi rekora imza atmasında devrimsel nitelikte çalışmalar ve dünyadan göçüp gitse de ismini hafızalara kazımaya başaran yöneticiler oldukça etkiliydi.

GZT.com olarak Apple markasının bu günlere nasıl geldiği, 1 trilyon dolar değere nasıl ulaştığı, hangi ürünlerden beklenilen performans alınmazken hangi ürünlerle satış rekorları kırdığı gibi birçok konuyu inceleyip bir dosya ortaya çıkarıyoruz.

Aslında amacımız 1 trilyon değere ulaştığı için Apple'ı yere göğe sığdıramamak değil, tamamıyla tarafsız bir şekilde tüm süreci ele almak istiyoruz. Bu yüzden de dosyamıza ''Apple Madalyonu'' adını verdik.

Apple Madalyonu dosyamızı Cumartesi ve Pazar 10.00’da iki güne yayarak aktaracağız. Birinci kısmımız nereden olurken ikinci günü ise Nereye olacak. Yani Apple’ın bu günlere nasıl geldiği ve yoluna nasıl devam edeceği tüm ayrıntılarıyla siz takipçilerimizle olacak.
Apple Madalyonu dosyamızı Cumartesi ve Pazar 10.00’da iki güne yayarak aktaracağız. Birinci kısmımız nereden olurken ikinci günü ise Nereye olacak. Yani Apple’ın bu günlere nasıl geldiği ve yoluna nasıl devam edeceği tüm ayrıntılarıyla siz takipçilerimizle olacak.

İşte Apple Madalyonu dosyamızın içinde bulunan başlıklar…

1. Kısım - NEREDEN?

Muhteşem 5’li

Bu başlıkta Apple’a damgasını vurmayı başarmış ve çalışanların birer efsane olarak gördüğü yöneticileri ele alacağız. Şirketi kuran, iPhone ve iPad gibi popüler ürünlerin tasarımını yapan ve bugün şirketin başında bulunan en önemli 5 kişinin hayatlarını ve çalışmalarını aktaracağız.

Apple kurucularından Steve Wozniak ve Steve Jobs.
Apple kurucularından Steve Wozniak ve Steve Jobs.

‘1 trilyon’un kilometre taşları

Apple, kurulduğu günden bu yana her zaman tüketici ve yatırımcılara çekici gelen bir şirket oldu. Tasarımları, logosu, yöneticilerinin markayı böylesi sevilir kılması ve ardından gelen başarılı mühendislik çalışmaları Apple’ın büyük hamleleri çok kısa sürede yakalamasını sağladı. Bu başlık altında da Apple’ın yakaladığı ilkleri anlatacağız.

Efsane dönüm noktaları

Apple’ın diğer markalardan ayrılan en büyük yanı ise teknolojik alanda devrimsel nitelikte tasarımlar ve mühendisliklere imza atması. İşte burada da Apple’ın tanıttığı an teknoloji dünyasında bomba etkisi yapan ürünlerini ve çalışmalarını detaylandıracağız.

‘Keşke’ dedirten 3 proje

Küresel birçok şirket gibi Apple da yaptığı her işte başarılı olamıyor. Bu kısımda şirketin çok şey beklediği ama umduğunu bulamadığı çalışmaların da yine üzerinden geçeceğiz.

2. Kısım – NEREYE?

1 trilyon'la neler yapılabilir?

Apple 1 trilyonluk piyasa değeriyle tarihin en büyük markası olsa da kasasında bulunan parayla da adından söz ettirmeyi başarıyor. Böylesi bir şirketin alacağı küresel boyutta dev şirketler bulunuyor. Bu başlık altında da Apple’ın istese maddiyatını karşılayıp alabileceği şirketleri detaylandıracağız.

Zirve yarışındaki aday şirketler

Apple ne kadar da 1 trilyonluk değere ulaşan ilk şirket olsa da piyasa değeri olarak ona yakın sayılabilecek şirketler de mevcut. Apple’ın ardından en değerli şirket sıralamasında Amazon, Alphabet ve Microsoft geliyor. Bu şirketlerin 1 trilyon değere ulaşma ihtimali, ve Apple’ın ardında nasıl çalışmalara imza attıklarını yazacağız.

10 yıl sonra nerede olacak?

Apple bugün hemen herkesin saygı duyduğu ve adını tarihe altın harflerle yazdıran bir şirket olsa da çok daha büyük rekorlara imza atması da beklenmiyor değil. Burada Apple’ın hedeflerini, çalışmaları sonucunda yıllar sonra nerede olabileceğini anlatacağız.

Piyasalarda Apple etkisi

Apple ne kadar teknoloji şirketi olsa da sadece telefon ve bilgisayarla kendini sınırlandırmadı. Denenmemiş olanları en profesyonel çalışmalarla denedi ve iddialı olarak girdiği piyasalara da büyük bir etki yaptı. Buna en somut örnek olarak saat satışlarındaki başarısını gösterebiliriz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >