TikTok'un kazancı dur durak bilmiyor: Nasıl bu kadar hızlı yükseldi?

TikTok uygulamasıyla hayatımıza giren TikTok'a özgü danslar, şarkılar ve espri anlayışı, uygulamanın ne derecede büyüdüğünü görmemize yetiyor.

Kimi seviyor, kimi tenezzül bile edemiyor ancak şüphesiz ki TikTok, son dönemlerin en popüler sosyal medya uygulamalarından biri oldu. Üstelik TikTok uygulamasının sahibine getirisi, şirketin kendisine koyduğu kazanç limitini bile aştı. TikTok'un sahibinin net kazancının ortaya çıkmasıyla, uygulamanın bu kadar hızlı yükselişinin perde arkasında ne yattığı da merak konusu oldu.

TikTok hızlı büyümesiyle neredeyse diğer sosyal medya uygulamalarını geride bırakıyor. Seveni kadar sevmeyeni de çok ancak bu uygulama neredeyse herkesin gün içinde sosyal hayatında karşılaştığı bir gerçeğe dönüştü.

Hızlı yükselişiyle herkesin dikkatini çeken TikTok'un sahibinin bu yılın ilk yarısına dair mali verileri açıklandı.

Reuters’a yapılan açıklamaya göre, TikTok'u bünyesinde bulunduran ByteDance’in yılın ilk yarısına dair mali verileri beklentinin üzerine çıkmış durumda.

Yani TikTok altın çağını yaşıyor diyebiliriz...

Uygulama sadece Türkiye'de değil, global anlamda da büyük ilgi görüyor.
Uygulama sadece Türkiye'de değil, global anlamda da büyük ilgi görüyor.

Kazancı, kendi koyduğu limiti bile geçti!

  • Şirket, yılın ilk 6 aylık döneminde 50-60 milyar yuan (7 – 8.4 milyar dolar) gelir elde etti. Bununla beraber şirket yıl sonu için koyduğu 100 milyar yuan (14 milyar dolar) olan hedefi 120 milyar yuan’a (16.8 milyar dolar çekti.

TikTok'un hızlı yükselişinin perde arkasında ne var?

TikTok, son dönemde sosyal medyanın en hızlı büyüyen uygulamalarından biri. TikTok'un çatı şirketi ByteDance'ın 2017’de satın aldığıMusic.ly uygulamasının bu büyümedeki etkisi büyük.

Uygulama sadece gençlerin değil, yaş ortalaması yüksek kitlelerin de ilgisini çekiyor.
Uygulama sadece gençlerin değil, yaş ortalaması yüksek kitlelerin de ilgisini çekiyor.

Ne olmuştu?

Şirket ABD pazarına girerken iki uygulamayı TikTok markasının altında birleştirdi. Şirket 2017 yılında Music.ly uygulamasını satın almak için 800 milyon dolar ödemişti.

TikTok uygulaması, Music.ly ile birlikte ivme kaydetti.
TikTok uygulaması, Music.ly ile birlikte ivme kaydetti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >