Türkiye'de cep telefonu ithalatı son 5 yılın düşük seviyesine indi

Akıllı telefon
Akıllı telefon

Akıllı telefonların yanı sıra klasik telefonları da baz alan araştırmalara göre geçen sene Türkiye'de cep telefonu ithalatı 1 milyar 966 milyon dolara kadar geriledi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun paylaştığı detaylar haberimizde:

Türkiye İstatistik Kurumu araştırmaları ve Anadolu Ajansı'nın paylaştığı istatistikler, ülkemizde geçen sene cep telefonu ithalatının son beş yılın en düşük seviyesine indiğini gösteriyor.

Son 5 yılın en düşük seviyesine indi

2014 ila 2018 yılları arasında bakıldığın en fazla cep telefonu ithalatı yapılan sene 2015. Yani bundan yaklaşık dört yıl önce toplamda 3 milyar 136 milyon 596 bin dolarlık ithalat gerçekleşirken bu sene ihracat rakamı 1 milyar 966 milyon dolara kadar gerilemiş durumda.

Huawei, Xiaomi ve OPPO gibi dev şirketlerin ülkemizdeki yatırımları her geçen gün artıyor.
Huawei, Xiaomi ve OPPO gibi dev şirketlerin ülkemizdeki yatırımları her geçen gün artıyor.

Yani Türkiye özelinde bakıldığında aslında cep telefonu ithalatında geçen seneye göre %30'luk bir düşüş söz konusu. Geçen yıl Türkiye'ye gelen telefon sayısı 9 milyon 820 bin civarında. En fazla telefon ithal ettiğimiz ülke ise Çin. Özellikle Çinli akıllı telefon üreticilerinin son yıllardaki başarısı ülkemizde de aslında net bir şekilde görülebiliyor.