Twitter'dan Trump'a ayar: Paylaşımları sansürlenebilir

Twitter, dünya liderlerinin hangi şartlar altında yasaklanacağını belirten bir blog yazısı paylaştı.
Twitter, dünya liderlerinin hangi şartlar altında yasaklanacağını belirten bir blog yazısı paylaştı.

Twitter’ın ABD Başkanı Trump başta olmak üzere dünya liderlerine karşı sergilediği tutum, uzunca bir zamandır tartışılıyordu. Twitter, bunun üzerine dünya liderlerinin hangi şartlar altında yasaklanacağını belirten bir blog yazısı paylaştı. “Dünya liderleri, Twitter politikalarının üzerinde değil” diyen sosyal medya devi, belirlenen çizgileri aşan siyasilerin sansürleneceğini söyledi.

Özellikle yabancı karşıtlığı, hedef gösterme ve cinsel istismar konularında sıfır tolerans politikası benimseyen sosyal medya devi Twitter, mevzu bahis dünya liderleri olunca bazen bu politikasını esnetebiliyor. Amerikan siyasi tarihinin en tartışılan başkanlarından birisi olan Trump, kişisel Twitter hesabından çoğu zaman insanların sinir uçlarına dokunacak tweetler atıyor. Hatta, Twitter’dan umudu kesen bazı insanlar, ABD Başkanı’nın platformdan atılması için imza kampanyaları dahi başlatmıştı.

Kamu yararı varsa kaldırılmayacak

Nihayet bu konuyu ele almaya karar veren Twitter, dünya liderlerine özgü bir kurallar listesi yayınladı. Özellikle tweetlerin diline odaklanacağını belirten şirket, bir paylaşımın topluluk kurallarını ihlal etse dahi, içinde kamu yararı olduğu takdire kaldırılmayabileceğini ifade etti.

Dünya liderlerinin yaptırımla karşılaşacağı konular:

  • - Terörizmi teşvik etme
  • - Çocuğa cinsel taciz veya istismarda bulunma
  • - Kendine zarar vermeyi teşvik etme
  • - Kişinin rızası olmadan çekilmiş özel fotoğraflarını paylaşma
  • - Adresler veya telefon numaraları gibi özel bilgileri yayınlama
  • - Bir bireyi veya grubu açık ve doğrudan tehdit etme
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >