Uber yöneticisi, insanların sürücüsüz araçlara kötü davrandığını ifade ediyor

Sürücüsüz otomobil
Sürücüsüz otomobil

Uber'in sürücüsüz arabaları, yayalar ve yoldaki diğer sürücüler tarafından sıkıştırılıyor ve baskı altına alınıyor.
Şirketin sürücüsüz araç birimi Advanced Technologies Group Başkanı Eric Meyhofer konuyla alakalı yaptığı açıklamada tüm bunların da gerçek zamanlı olarak test edildiğini açıkladı.
Google'ın özerk araç birimi Waymo, insanların lastikleri patlatması sebebiyle de zamanında bu tip problemler yaşamıştı.

Otomobil ve teknoloji geliştiren şirketlerin büyük bir bölümü 'sürücüsüz araçlar' konusunda epey hassas. Zira şirketler öncü olabilmekiçin yeni çalışmalar yapıyor. Aslında karayolu taşımacılığını bambaşka bir boyuta getirmek isteyen Uber de benzer yolu izliyor.

Evet; sürücüsüz otomobillerin şehirsokaklarında boy göstermesine çok az kaldı. Şu an dünya genelinde birçok farklı ülkede testler devam ediyor. Kendi kendine gidebilen araçlar aslında 'trafik' konusunda yeni bir sayfa açılmasını sağlıyor. Daha doğrusu klasik düzeni değiştiriyor.

Uber, sürücüsüz otomobillerle alakalı yeni açıklamasında insanların bu tür araçlara kaba davrandığına vurgu yapıyor. Şirketin sürücüsüz araç birimi Advanced Technologies Group'un Başkanı Eric Meyhofer bunu özellikle belirtiyor.

Uber'in sürücüsüz araç biriminin başında yer alan Eric Meyhofer.
Uber'in sürücüsüz araç biriminin başında yer alan Eric Meyhofer.

The Daily Telegraph'a göre Meyhofer şu açıklamayı yapıyor:

  • Bu arabaları kabadayı olarak gördük. İnsanlar bu araçlar karşısında zorbalık yapıyorlar ve bu da aslında sınırları test ederek görmemiz açısından büyüleyici bir şey.

Meyhofer'e göre zorbalık hem yayalar hem de yoldaki diğer araçlar tarafından yapılıyor: bu, kaba hareketler ve ifadeler otomobilleri frenlemeye zorluyor. Hatta arkalarından yaklaşan sürücüler arabalara kavşaklarda doğru yol vermeme eğiliminde bulunuyor. Meyhofer bu davranışı 'kötü ruhlu' olarak nitelendiriyor.

Bu durum, insanların otonom araçlara düşmanlığını ilk kez belgelemiyor. Arizona Cumhuriyeti geçen sene Google'ın sürücüsüz otomobil girişimi Waymo'ya ait araç lastiklerinin kesildiğini bildirdi.

Uber'in sürücüsüzaraçprogramı bir yayayı öldüren ölçüm bir bir kaza sonrasından 9 ay boyunca askıya alındı. Daha sonrasında ise geçen yıl Aralık'ta testlere tekrardan başlandı.

Üstelik Uber, karayolu taşımacılığına ek olarak havayolu konusunda da yatırımlarını sürdürüyor. Temmuz'da New York City ve John F. Kennedy Uluslararası Havaalanıarasında yapılan uygulamayla helikopter seferleri başlatılıyor. Şirket bu aşamayla birlikte dünyanın dört bir yanındaki şehirlere hibrit uçak ve helikopterlerle saatte 150 mil hızla emisyon salınımı olmadan seferler planlıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >