Uber'in hava taksi ortağı Bell Nexus yeni uçan arabasını tanıttı

Uber
Uber

CES 2019'dan ilgi çekici haberler gelmeye devam ediyor. Son olarak Uber'in hava taksi projesinin ortağı olarak da bilinen Bell Nexus, yeni uçan arabasını tanıttı. Ayrıntılar haberimizde:

Son dönemlerde adını sıkça duyduğumuz Uber, yolcu taşımacılığını bambaşka bir boyuta getirmek istiyor. Şirketin uzun süredir çalışmalarına devam ettiği 'uçan taksi' projesi, Teksas merkezli Bell Nexus ile daha geniş kapsama yayılıyor. İki şirket, ziyaretçilere bugün kapısını açan CES 2019'da hibrit elektrikli hava taksinin beş kişilik bir modelini duyurdu.

Hava taksilerin gelecek yıl farklı ülkelerde ilk turlarını atması söz konusu.
Hava taksilerin gelecek yıl farklı ülkelerde ilk turlarını atması söz konusu.

Dikey iniş ve kalkış yapabiliyor

Uçan araba ya da helikopter şeklinde tanımlanan bu ulaşım aracının en önemli detaylarından biri dikey iniş ve kalkış yapabiliyor olması. Böylece havaalanları gibi geniş bir piste ihtiyaç duyulmuyor. Üstelik hibrit yapısı sayesinde de enerji tasarrufu sağlanmış oluyor.

Bell Nexus'un bu hava aracında toplam 5 kişilik bir kapasite sunuluyor.
Bell Nexus'un bu hava aracında toplam 5 kişilik bir kapasite sunuluyor.

Geçen sene CES'te uçan taksi konseptini gün yüzüne çıkaran Uber, bu yıl Bell Nexus ortaklığıyla projeyi daha somut hale getiriyor. Taksi servis şirketlerinin hava taksi turları sunmak için mümkün olduğunca çabuk davranmak istediğini belirtmek gerekiyor. Hava taksilerle yolculuğun 2020'de başlayabileceği söyleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >