Volvo tüm araçların hızını 179 km / s'e düşürüyor

Volvo
Volvo

Güvenlik konusunda epey hassas olan Volvo, yüksek hızlarda yaşanan kazaları önlemek amacıyla tüm araçların hızını 179 km / s'e sabitlemeyi hedefliyor.

Volvoaraçlar herkesin bildiği gibi güvenliğiyle ön plana çıkıyor. Bağımsız kuruluşların yaptığı testlerin çok büyük bölümü hep beş yıldızla sonuçlanıyor. Bu da İsveçli otomobil markasının aslında 'güvenlik' konusunda ne kadar hassas olduğunu gösteriyor.

Volvo bu sayede hızı 179 km / s'e sınırlandırarak kazaları önlemeyi amaçlıyor.
Volvo bu sayede hızı 179 km / s'e sınırlandırarak kazaları önlemeyi amaçlıyor.

Yüksek hızdaki kazaların önlenmesi amaçlanıyor

Şirket son olarak 2021'den itibaren tüm otomobillerdeki en yüksek hızı 112 MPH'ye sabitleyeceğini ifade ediyor. Bu da tam olarak araçların hızının 179 km / s ile sınırlı kalacağı anlamına geliyor. Volvo böylece kötü yollar sebebiyle yüksek hızda yaşanan ölümcül kazaları engellemek istiyor. Hatta bu sisteme o kadar güveniyor ki, düşük hız limitlerinin hem trafik kazalarını hafifleteceği hem de sürücülerin 'daha yüksek hız yapma' çabalarını önleyeceğini düşünüyor.

Şirket aslında bir yandan da önümüzdeki dönemlerde hastaneler ve okullar arasındaki mesafelerde hızları otomatik düşürmek için 'akıllı hız kontrolleri' üzerinde çalışıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >