WhatsApp'tan gelen mesajlarda bildirim paneli üzerinden karşı tarafa nasıl mavi tik gönderilir?

WhatsApp mavi tik
WhatsApp mavi tik

Android için güncellenen WhatsApp uygulaması, gelen mesajları bildirim paneli üzerinden okundu olarak işaretlemeyi sağlıyor. Karşı tarafa kolayca mavi tik göndermeyi sağlayan bu özelliğin detayları ve nasıl kullanıldığı haberimizde.

WhatsApp, kısa bir süre önce Android mobil işletim sisteminde bildirim ekranı üzerinden farklı bir özellik sunmaya başladı. Bu sayede kullanıcılar artık karşı taraftan gelen mesajları doğrudan bildirim ekranı üzerinden 'okundu olarak işaretle' seçeneğiyle işaretleyebiliyor. Böylece karşı tarafa otomatik olarak mavi tik gönderilebiliyor. Yeni özellikle bu mavi tik göndermek için hem WhatsApp'a girmeye gerek kalmıyor, hem de karşı taraf mesajın okunduğunu öğrenebiliyor.

WhatsApp'ta bildirimler üzerinden karşı tarafa mavi tik göndermek için alt seçeneklerden 'Okundu Olarak İşaretle' düğmesine tıklamak yeterli.
WhatsApp'ta bildirimler üzerinden karşı tarafa mavi tik göndermek için alt seçeneklerden 'Okundu Olarak İşaretle' düğmesine tıklamak yeterli.

Peki ama bu özellik nasıl kullanılıyor?

WhatsApp'tan gelen mesajlarda bildirim paneli üzerinden karşı tarafa mavi tik göndermek için gelen mesajın altında açılan 'Mark as Read' ya da 'Okundu Olarak İşaretle' düğmesine tıklamak yeterli. Daha önceki haberimizde de belirttiğimiz üzere şu anda bu özellik yalnızca bazı kullanıcılar için aktif edilmiş durumda. Ancak önümüzdeki dönemlerde hem Android hem de iOS tarafındaki kişilere açılacağı tahmin ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >