Yeni akaryakıt istasyonlarında elektrikli otomobil üniteleri yer alacak

Akaryakıt istasyonu
Akaryakıt istasyonu

Yeni nesil akaryakıt istasyonlarında elektrikli otomobillere özel üniteler olacağı ve sınırsız internet noktaları oluşturulacağı açıklandı. İşte ayrıntılar:

Elektrikli otomobillere olan ilgi her geçen gün artmaya devam ediyor. Dolayısıyla birçok ülke, fosil yakıtlı araçlardan elektrikli modellere dönüşümü hızlıca gerçekleştirebilmek için çaba sarf ediyor. Bu otomobillere sahip olmak isteyenlerin en çok dikkat ettiği unsurlardan biri ise elektrikli şarj istasyonlarının sayısı. Önümüzdeki dönemlerde her benzin istasyonuna bir de elektrikli otomobiller için şarj istasyonu kurulması söz konusu. Son olarak, akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren işletmecileri belli bir çatı altında toplamayı hedefleyen EPGİS, yeni istasyonlarda elektrikli şarj ünitelerinin ve sınırsız internet noktalarının bulunacağını açıkladı.

Açıklamalar, Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası Başkanı Fesih Aktaş tarafından yapıldı.
Açıklamalar, Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası Başkanı Fesih Aktaş tarafından yapıldı.

"Her istasyon 1 milyon dolara mal olacak"

EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, yaptığı açıklamada, "Enerji Market" olarak isimlendirilen yeni nesil şarj istasyonlarında fosil yakıtlardan kurtulmak istediklerini ifade ederken, 10 yıl sonra bu yakıt türünün yerini yenilerine bırakacağını belirtiyor. Yeni akaryakıt istasyonlarında LNG, CNG, LPG ve elektrikli şarj istasyonları bulunacağı ifade ediliyor. Böylece elektrikli araçların 45-50 dakikada şarj olacağı da söyleniyor. Ayrıca, öncelikle toplamda 6 bin istasyon dönüşümünün sağlanacağı ve daha sonrasında diğer istasyonlara geçileceği biliniyor. Tüm bunlara ek olarak her yeni nesil akaryakıt istasyonunun 1 milyon dolara mal olacağı açıklandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >