Yeni tanıtılan iPod touch aslında Apple hakkında birçok şeyi anlatıyor

iPod

● Apple'ın Apple olmasını sağlayan ürünlerden birisi iPod. Çünkü iPod belirli bir aşamaya geldikten sonra benzer tasarıma sahip iPhone ilk kez 2007'de karşımıza çıktı.
● Şirketin kodlarını çözmek için iPod'u iyi analiz etmek şart. Birkaç gün önce tanıtılan yeni nesil iPod touch da buna dahil. Aslında yeni iPod touch Apple hakkında çok fazla şey anlatıyor.

iPod, Apple tarihteki en ikonik cihazlarından biri. Dolayısıyla şirket için büyük öneme sahip. Bundan dolayı da güncellemeler devam ediyor. Hatta bu hafta da yeni bir iPod touch tanıtıldı.

Tanıtıldıktan sonra 199 dolardan satışa çıkarılan yeni iPod touch, kablolu kulaklıkla kullanmak isteyenler için 3.5 mm'lik bir kulaklık çıkışı da barındırıyor. Yeni nesil iPod touch'ın en önemli noktası üç yıl önce iPhone 7'de kullanılan A10 Fusion yonga setinin yer alması. Böylece eskiye oranla daha yüksek performans sergiliyor. Tanıtıldıktan sonra 199 dolardan satışa çıkarılan yeni iPod touch, kablolu kulaklıkla kullanmak isteyenler için 3.5 mm'lik bir kulaklık çıkışı da barındırıyor.

Yeni iPod touch Apple hakkında çok şey anlatıyor

Evet; çoğu kişi müzikdinlemek ya da oyunoynamak için telefonunu kullanıyor. Fakat yalnızca müzik dosyalarını içeren ve sadece müzik dinlemek için bir cihaz satın alanların sayısı da azımsanacak seviyede değil.

Az önce bahsettiğimiz yongaseti ve birkaçyeni güncelleme dışında aslında iPod touch'a 'yeni' demek pek de doğru değil. Çünkü 2013'teki model üzerinden mütevazı bir güncelleme geçiren 2015'teki modelle çok büyük benzerlikler içeriyor.

Her şeyde kârlılık

Apple tüm ürünlerinde benzer politikayı uyguluyor. Yani sistem aslında tamamen karlılık üzerine kurulu.
Apple tüm ürünlerinde benzer politikayı uyguluyor. Yani sistem aslında tamamen karlılık üzerine kurulu.

Bunun en yeni somut örneklerinden biri Apple dizüstü bilgisayarlardaki klavye konusu. MacBook Pro müşterileri, tasarımın ilk kez 2015'te çıkmasından bu yana Apple'ın kelebek klavyelerinden şikayet ediyor. Onarım programı başlatıldı fakat yeterli gelmedi...Şirket, bu tasarımı tamamen baştan geliştirmek yerine ufak güncellemelerle ve kasa ayarlamalarıyla çözdü. Yani şu anda yeni modellerde benzer problemler yok.

Buradan nereye geleceğiz. Apple'ın yaptığı her yeni ürün aslında belirli bir düzeye ulaşması gerekiyor. İşte bu yüzden iPhone'lar en büyük gelir kalemlerinden biri. Yeni bir modele geçinceye kadar olan süreçte arada güncellemelerle 'S' modellerinin sunulmasının sebebi de bu. Çünkü yeni bir marka tasarlamak ve hakkını vermek aslında çok pahalı. Bu yüzden her sene bir telefon.

Apple iPad'leri, Mac'leri, MacBook dizüstü bilgisayarları ve diğer hemen her şeyi aynı mantıkla geliştiriyor. Donanım tasarımı veya seri üretimi ucuz değil. Bu nedenle her tasarımın suyunu çıkarıncaya kadar kullanıyor.

Bu durum da bizi Apple'ın minik müzik çaları iPod touch'a götürüyor.

Başta da bahsettiğimiz gibi iPod, Apple'ın tarihindeki en ikonik cihazlardan biri. Ancak Apple'ın en sevilen cihazlarından biri olan iPod'un sadece satışların düşük olması sebebiyle çıkarılmayacağı bir düşünün.

iPod sadece bir araç değil; teknoloji ve sanatın kesiştiği noktada bulunman Apple'ın felsefesini temsil ediyor. iPod aslında Apple kültürünün oluşmasına büyük katkı sağladı ve onsuz olmazdı. iPod aynı zamanda iPhone'un temelini attı. Şu anda satış anlamında başarısız olmasına rağmen piyasada tutulmasının sebebi de tam olarak bu.

iPod, eski benliğin gölgesi

iPod'lar aslında iPhone'un ortaya çıkış sürecinde büyük önem taşıyor.
iPod'lar aslında iPhone'un ortaya çıkış sürecinde büyük önem taşıyor.

Apple bu süre zarfında 2 adet iPod 'mini' cihazı, 4 adet iPod Shuffle ve 7 nesil iPod Nano üretti. İlk iPod touch 2007'de tanıtıldı. Aynı yıl da iPhone piyasaya çıktı.

iPhone elbette iPod'dan büyük bir heyecanla karşılandı. Sonuçta, iPhone bir iPod'un üzerine arama özelliği ve internet erişimiyle ön plana çıktı.

Velhasıl kelam yeni iPod şu anda Apple hakkında çok şeyi anlatıyor. Yenilik yapılacak. Fakat bunu yapmak gerçekten stratejik ve / veya karlı olduğunda...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >