Yerli otomobilde sürpriz: Navigasyonu ortadan kaldıracak sistem

Yerli otomobilde navigasyonu ortadan kaldıracak sistem
Yerli otomobilde navigasyonu ortadan kaldıracak sistem

Yerli otomobildeki sürpriz gelişmeyi TOGG CEO'su Gürcan Karakaş duyurdu. Yerli bir start-upla işbirliği yaparak milli otoda navigasyon cihazının yerine geçecek sistem geliştirdiğini açıkladı.

Yerli otomobil için çalışmalar son hızıyla sürüyor. Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubu CEO'su Karakaş 'artırılmış gerçeklik ile görüntüleme teknolojisi'ni kullanarak araç içinde navigasyon sistemini değiştirecek, sürücülere yepyeni bir deneyim yaşatacak proje geliştirdiklerini bildirdi. Karakaş oto projesine ilişkin zaman sorunu olmadığını söylerken "Aralık ayında otonun yürüyen prototipini tanıtacağız.2022'de de piyasaya süreceğiz." dedi.

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş
TOGG CEO'su Gürcan Karakaş

İlk olarak yerli SUV'da kullanılabilir

Dünya gazetesinde yer alan habere göre; Gürcan Karakaş "Türkiye otomotiv sanayisinde ciddi yol almış bir ülke. Son yıllarda savunma sanayiinde oldukça ileri bir seviyeye ulaşıldı. Biz de otomotiv sanayi birikiminin yanında projemize savunma sanayiinin yetkinliklerini de taşıyoruz. Örneğin bünyemize kattığımız "helikopterin matematik modellemesini yapan mühendisler" otomobili de modelleyebiliyor. Bu da bize test sayımızı hiç azaltmadan çarpışma testleri ya da diğer testlerde kullandığımız araç sayısını azaltma fırsatı yani ciddi tasarruf etme imkanı veriyor" dedi.

Yerli otomobilde sürpriz gelişme: Navigasyonu ortadan kaldıracak sistem geliştiriliyor
Yerli otomobilde sürpriz gelişme: Navigasyonu ortadan kaldıracak sistem geliştiriliyor

Navigasyonu değiştirecek projenin detaylarını da veren Karakaş bu sistemin imalatı yetişirse ilk yerli SUV modelinde, yetişmezse bir yıl sonra araçlarda kullanmayı hedeflediklerini ifade etti.

SUV araba nedir?

SUV, spor amaçlı taşıt anlamına gelir. Bir araç hem minivan hem station vagon hem de çekme özelliklerini taşıyorsa ortak anlam olarak bu tür araçlara SUV denir. Türkiye'de halk arasında jeep olarak bilinen büyük, otomobilden yüksek ve genellikle dört çeker olan araçlardır. Bu araçlar belli bir güç ve kapasiteye sahip olmalıdır. Burada en önemli nokta her dört çeker araç SUV değildir ama SUV'ların geneli dört çekerlidir.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >