ZTE, yeni tepe seviyesi modelini duyurdu: Nubia Z18!

ZTE Nubia Z18
ZTE Nubia Z18

Çinli akıllı telefon üreticisi ZTE, ekran/gövde oranı %91.8 seviyesini bulan yeni tepe seviyesi akıllı telefonu Nubia Z18'i duyurdu. Ayrıntılar haberimizde:

Huawei, Xiaomi, Meizu ve OPPO derken Çinli akıllı telefon üreticileri Android pazarını domine etmeye devam ediyor. Bu alandaki en iddialı isimlerden biri de ZTE. Şirket son olarak Nubia ailesine Z18 modelini dahil etti. Piyasadaki birçok tepe seviyesi akıllı telefona oranla standartların dışına çıkararak %91.8'lik ekran/gövde oranıyla dikkat çekmeyi başaran model, teknik özelliklerle de iddiasını kanıtlıyor.

ZTE Nubia Z18'in ekran gövde oranı %91.8.
ZTE Nubia Z18'in ekran gövde oranı %91.8.

ZTE Nubia Z18 teknik özellikler

Nubia Z18'de 6 inç boyutunda 1080 x 2160 piksel çözünürlükte görüntüler oluşturabilen IPS LCD yapısında bir ekran yer alıyor. Ekran-gövde oranının yüksek tutulması telefonun ön yüzünden görüntüsüne önemli oranda etki ediyor. Zira önden bakıldığında cihazda çerçeveler neredeyse görünmüyor.

Qualcomm Snapdragon 845 yonga setinin telefonda RAM ve depolama konusunda ise ikişer opsiyon bulunuyor. Seçenekler arasında 6 GB RAM, 8 GB RAM, 64 GB ve 128 GB depolama alanı yer alıyor.

Telefonda Qualcomm'un tepe seviyesi yonga seti Snapdragon 845 yer alıyor.
Telefonda Qualcomm'un tepe seviyesi yonga seti Snapdragon 845 yer alıyor.

En çok merak edilen ayrıntılardan biri de kamera. Telefonun arka kısmında tepe seviyesine yakışır nitelikte 16 MP + 24 MP'lik çift kamera yer alıyor. Bu kameralarda f/1.6 diyafram açıklığıyla birlikte ışığın az olduğu ortamlarda da fotoğraf ve video çekmek mümkün hale geliyor. Arka kamerada 960 fps'lik bir ağır çekim video kaydı modu da yer alıyor. Öte yandan önde ise 8 MP çözünürlük destekli f/2.0 diyafram açıklıklı bir ön kameraya yer verildiği de belirtmek gerekiyor.

Telefonda 3450 mAh kapasitede bir batarya kapasitesi sunuluyor. Cihaz, Qualcomm'un Quick Charge 4.0 teknolojisi sayesinde hızlı şekilde şarj olabiliyor ve buna ek olarak Neo Power olarak isimlendirilen sıcaklık kontrolü teknolojisiyle soğuma 'akıllı' bir şekilde gerçekleşebiliyor. Opsiyonlara bağlı olarak fiyatlar şu şekilde:

  • 6 GB RAM / 64 GB depolama: 405 dolar
    8 GB RAM / 128 GB depolama: 480 dolar
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >