Zuckerberg pes etmiyor: Instagram'a attığımız hikaye Facebook'ta görülecek

Facebook stories
Facebook stories

Facebook hikayelerinin aktif olarak kullanılmaması hatta neredeyse hiç kullanılmaması karşısında çaresiz kalan Facebook yeni bir yöntem deneyebilir.

İnsanlardan hikayelerini paylaşmasını ısrarla isteyen Facebook, bunu ilk olarak bünyesinde bulunan Instagram'da deneyerek bundan başarılı bir sonuç elde etti. Ancak Instagram kullanıcısının bu özelliği benimsemiş olması diğer platformlarda da aynı sonuç vereceği anlamına gelmiyordu. Zuckerberg’in başında olduğu Facebook bu konuda yanılarak Instagram’dan sonra WhatsApp, Facebook ve Messenger’a hikayeler özelliğini ekledi.

Instagram stories özelliği bugün 250 milyon kişi tarafından kullanılırken WhatsApp , Facebook ve Messenger’da neredeyse hiç kullanılmıyor diyebiliriz. WhatsApp’ın durum kısmında yine biraz hareketliliğin olduğu görülse de Facebook’un hikaye kısmı ölü bir halde duruyor.

  • Instagram’daki bu özelliğin çok iyi tuttuğunu gören Facebook yönetiminin aklına pratik ama işe yaramayacağını düşündüğüm bir fikir geldi. Instagram’a hikaye atacağımızda alt kısımda Facebook’da da paylaşmayı sağlayan bir seçenek olacak. Yani Facebook hikayeleri Facebook’a giriş yapmaya gerek kalmadan direkt olarak Instagram’dan paylaşılabilecek.

Bu fikir çok mantıklı gibi görünse de Instagram kullanan kitlenin Facebook hesaplarının olmadığını, Instagram kullanıcılarının gençlerden oluşurken Facebook'takilerin orta yaş ve üstü kişilerden oluştuğunu biliyoruz. Yani burada hem hesap problemi hem de paylaşılan şeyin Facebook'ta görülmesini istememe gibi olumsuz durumlar var.

Instagram'ın oldukça büyük bir kitlesini kullanarak burayı canlandıracağını düşünen Facebook'un başarısı sağlaması zor gibi görünüyor.
Instagram'ın oldukça büyük bir kitlesini kullanarak burayı canlandıracağını düşünen Facebook'un başarısı sağlaması zor gibi görünüyor.

Twitter’dan yapılan bir paylaşıma göre bu özelliğin test aşamasında olduğu belirtiliyor. Bu birleştirme işlemiyle alakalı konuşan Instagram sözcüsü bunu kabul ederek şunları söyledi: ''Instagram’daki deneyimi her zaman iyileştirmenin yollarını test ediyoruz ve her anı kullanıcılar için önemli olan insanlarla paylaştırmayı kolaylaştırıyoruz. Şimdilik bu kadar konuşacağım, paylaşacağımız başka bir şey yok.''

Siz tüm platformlarda bulunan hikaye özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu özelliğin sadece Instagram’da olması yeterli mi?

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >