Binance Coin nedir?

Binance Coin.
Binance Coin.

Kripto para piyasasında işlem gören Binance Coin'i sizler için hazırladık. Binance Coin nedir, nasıl çalışır ve ve avantajları nelerdir?

İÇİNDEKİLER

Binance Coin Binance kripto para değişim borsası tarafından ortaya çıkarılmıştır.

ERC 20 tabanlı bir kripto para birimi olarak ilk defa ortaya çıktı. Ancak daha sonra Binance kendi zinciri kurarak BEP2 tabanlı bir alt yapıya geçmiştir. Mevcut ERC20 tokenler yakılmış ve BEP2 tokenları haline getirilmiştir. Binance Coin hacmi ile dünyanın en büyük borsalarından bir tanesi olmayı başarmıştır. Borsa hacmi ile orantılı olarak reel para karşısında da ciddi bir yükseliş göstermeyi başarmıştır.

Binance Coin ilk olarak 26 Haziran 2017 tarihinde ICO yani ilk para teklifi ile piyasaya çıkarılmıştır. İlk çıkışında 100 milyon adet piyasaya sunulmuştur. İlk defa teklif edildiği zaman 1 BNB yaklaşık 0,11 ABD doları değerindeydi. Şu an reel para karşılığı değeri daha da yükselmiştir. Anlık olarak fiyatı borsalardan takip edebilirsiniz.

Binance Coin nasıl çalışır?

Binance Coin çalışma prensibi borsada diğer kripto birimleri arasında alış satış yapılmasına dayanmaktadır. Şu anda piyasada 155 milyondan fazla Binance Coin bulunduğu bilinmektedir.

Binance borsası yıllık karının yüzde 20’si ile coin satın alır. Alınan BNC Coinler daha sonra yakılır. Bu işlemin piyasada toplam 100 milyon BNC Coin kalana kadar devam etmesi planlanmaktadır. Bu işlemin yapılmasının nedeni piyasada enflasyonun engellenmesidir. Binance son whitepaper güncellemesi ile birlikte karıyla yüzde 20’sinin BNC alacakları maddesini, karın bir kısmı ile BNC Coin alacakları şeklinde değiştirmiştir. Yani şu an karın yüzde kaçı ile BNC Coin satın alındığı bilinmemektedir.

İlginizi çekebilir: Bitcoin nedir?

Binance Coin ile işlem yaparken komisyon öder miyim?

Binance Coin komisyon bedeli alış satış işlemlerinde söz konusu olabilir. Binance Coin ile yapılan ödemeler için birinci senede yüzde 50, ikinci senede yüzde 25 ve üçüncü sene yüze 12 komisyon oranlarında indirim sağlar. Dördüncü senede yüzde 75’e kadar komisyon indiriminden faydalanmaya başlayabilirsiniz.

Seviyeler ise kullanıcının elinde bulunduğu BNB miktarı ve yapmış olduğu toplam hacme göre değişiklik göstermektedir. Türkiye’de BNC Coin satın almak çok kolaydır. Hızlı bir şekilde alışı gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik satın almak için herhangi bir bilgiye de ihtiyaç duymazsınız.

Önerilen içerik: Ethereum nedir?

Neden Binance Coin tercih edilmektedir?

Binance Coin tercih edilme nedeni sunmuş olduğu büyük avantajlardır. BNC ile Binance’de yapılan işlemlerde yüzde 50’den daha az komisyon bedeli ödersiniz. Basit bir örnekle açıklamak gerekirse, borsada bir işlem yaptığınızı hayal edin. Eğer borsa hesabınızda BNB bulunmuyorsa bu durumda hesabınızdan 1 dolar ödemeniz gerekir. Hesabınızda eğer BNB bulunursa da, komisyon oranında sahip olacağınız indirimden dolayı sadece 0,5 dolar ödemeniz gerekecek. Yani yüksek bir indirimden faydalanacak ve çok daha düşük ödeme yapmanın keyfini çıkaracaksınız. Elbette bu avantajdan faydalanmak için hesabınızda BNC bulunması gerekir.

Bunu da okuyabilirsiniz: Ripple nedir?

Binance Coin avantajları nelerdir?

Binance Coin avantajları başında diğer kripto para birimleri gibi bir yatırım aracı olarak kullanılabilmesi gelmektedir. BNB için yatırım yapmanız halinde bir bakıma Binance için yatırım yapmış olursunuz. Borsadaki bütün olumlu gelişmelerin izlerini BNB’de görürsünüz.

Yani doğal olarak yatırımlarınızı Binance Coin ile katlama imkanına sahip olursunuz. Özellikle Binance tarafından BNB’ye yüklenen komisyon avantajı her geçen gün daha fazla insan tarafından bu kripto para biriminin tercih edilmesini sağlamıştır. Bu şekilde BNB fiyatı avantajlı ve istikrarlı bir şekilde artmaya devam eder. Binance Coin ile siz de yatırım yapabilir, birikimlerinizi avantajlı bir şekilde değerlendirebilirsiniz.