Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi nerede çekiliyor?

Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinin çekim yerleri.
Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinin çekim yerleri.

TRT 1’in iddialı dizilerinden biri olan ‘Bir Zamanlar Kıbrıs’ adlı dizi 1 Nisan Perşembe akşamı izleyicisi ile buluşacak. 1963-1974 yılları arasında Türklere uygulanan Rum-Yunan zulmünü ele alan dizinin oyuncu kadrosunda Ahmet Kural, Pelin Karahan, Serkan Çayoğlu ve Gülper Özdemir gibi oyuncular yer alacak. Peki Bir Zamanlar Kıbrıs Dizisi nerede çekiliyor?

İÇİNDEKİLER

Rum-Yunan zulmünü konu edinen ve birçok ünlü kişiyi oyuncu kadrosunda barındıran Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi izleyicisi ile buluşuyor. Dizinin ise nerede çekildiği merak konusu haline geldi.

Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi nerede çekiliyor?

Dizide sabit bir yer bulunmamaktadır. Birçok yerde çekimler gerçekleştirilmektedir.

  • Kıbrıs'ta Lefkoşa ve Gazimağusa.
  • Türkiye'de ise İstanbul ve Mersin.

Bir Zamanlar Kıbrıs hangi gün saat kaçta yayınlanacak?

TRT'nin iddialı dizilerinden biri olan Bir Zamanlar Kıbrıs'ın ilk bölümü 1 Nisan Perşembe akşamı izlenebilecek. Dizi her Perşembe akşamı yeni bölümüyle ekranlara gelecek.

Bir Zamanlar Kıbrıs oyuncuları

Yapımını TMC Film’in, yapımcılığını Erol Avcı’nın üstlendiği, senaryosunu Emre Özdür, Başar Başaran, yönetmenliğini Hakan İnan’ın yaptığı “Bir Zamanlar Kıbrıs” dizisinde, Ahmet Kural, Pelin Karahan, Serkan Çayoğlu, Gülper Özdemir, Tayanç Ayaydın, Devrim Saltoğlu, Hasan Küçükçetin, Deniz Baytaş, Miray Akay, Ahmet Somers, Sümeyra Koç, Hakan Güner, Nebil Sayın rol alıyor.

Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi konusu

1963 yılında adanın pastoral coğrafyasında neşeli hayatlarını süren sakız tüccarı Dereli ailesi, Kanlı Noel olarak bilinen olayların başlaması ile diğer Türk aileler gibi saldırıya uğrar. Birbirlerinden ayrı düşen aile fertleri kasabalarından sürülüp zorunlu bir göçe başlarken ailenin başındaki Kemal Dereli kendi ailesiyle birlikte göç yolundaki binlerce Türk’ün lideri haline gelir.

Kıbrıs’ta yaşam mücadelesi sürerken Türkiye’den adaya gizli görevle yollanan Ankaralı ise Lefkoşa’da olayların seyrini değiştirir. Adada gizli kahramana dönüşen Ankaralı ve ayrı düştüğü nişanlısının hasretle ve yaşam mücadelesi ile harmanlanan aşkı da Dereli ailesinin hikayesi ile iç içe geçer.