Bursa’da görmeniz gereken 10 yer

Bursa'da gezilecek 10 yer önerisi.
Bursa'da gezilecek 10 yer önerisi.

Birçok tarihi güzelliği bulunan Bursa'da gezilecek yerler listesini sizler için derledik. Çarşısından camilerine, teleferikten tarihi evlerine kadar birçok yer hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. İşte Bursa'da gezip görmeniz 10 yer.

İÇİNDEKİLER

Türkiye’nin en kalabalık şehirlerinden biri olan Bursa birçok tarihi ve doğal güzelle sahiptir. Şehri ziyaret edenler için tarihi camilerden anıtlara birçok eser vardır. Bursa’da gezilecek yerler doğal güzellikleri ile de insanı büyüler. Bursa ilinde görmeniz gereken 10 yer şu şekildedir:

Eski Aynalı Çarşı

1339 yılında Orhan Gazi tarafından inşa edilen bu yer şehirdeki ilk çarşı hamamı olarak kullanılmıştır. 1584 yılında gerçekleşen bir yangında hasar gören yapı daha sonra yenilenmiştir. Günümüzdeki işlevini çarşı olarak sürdürür. Bursa’yı simgeleyen bir yer haline gelmiştir. Şehre gelen turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerden biridir.

Tophane Saat Kulesi

Tophane’de bulunan kulesi 1900’lerde yapılmış ve bilinmeyen bir nedenden daha sonra yıkılmıştır. 1904 yılında tekrar yapılan kule İkinci Abdülhamit’in tahta çıkışını simgeler. Dört tarafı da elektronik saatlerle çevirili bir yapıdır. Aynı zamanda Bursa şehrinin yangın gözetleme kulesi olarak da kullanılmıştır.

Bursa Botanik Bahçesi

1998 yılında yapılışı tamamlanmış olan alan doğa ile baş başa kalabileceğiniz bir yerdir. 400 dönümlük arazide yeşille, bitkiyle ve doğayla kafa dinlersiniz. Aynı zamanda içeride konaklama imkanınız da bulunur. Doğa fotoğrafları çekmek isteyen ziyaretçiler için uygun bir yerdir.

Bursa Teleferik

Ülkemizin ilk teleferik alanı olan bu yer 1963 yılında açılmıştır. Merkezden tepeye doğru giden yol güzel bir şehir manzarası izlemenizi sağlar. Kesintisin şekilde hizmet veren teleferikte keyifli bir yolculuk yapabilirsiniz. Tefferüç’ten Kadıyayla İstasyonuna ulaşabilirsiniz. Oradan başka bir vagona binerek Sarıalan’a kadar çıkarsınız. Son olarak daha yükseğe çıkmak isterseniz 2. Bölge’ye ulaşırsınız.

İnkaya Asırlık Çınarı

Bursa’da gezilecek yerler arasında en ilgi çeken yerlerden biri asırlık çınarın olduğu İnkaya Mahallesi’dir. Uludağ yolunda bulunan bu yerde 600 yıllık bir çınar ağacı bulunur. Yüksekliği 35 metre iken çapı 3 metre olarak ölçülmüştür. Ülkemizin en yaşlı olan çınarlarından biridir.

Ulu Camii

Yıldırım Beyazid’ın emretmesiyle 1396 yılında yapılmaya başlanmıştır. Aslında padişah 20 cami yapılmasını emretmişti fakat Emir Sultan 20 kubbeli bir cami yapmanın daha iyi olacağını belirtmiştir. Atatürk Caddesi üzerinde bulunan tarihi cami erken dönem Osmanlı Mimarisi’ nin bir örneğidir. Cami duvarlarından her biri farklı kişi tarafından yapılmış 200 hat levhası vardır.

İznik Gölü

Türkiye’nin en büyük beşinci, Bursa’nın ise en büyük gölüdür. Tatlı su gölü olan bu alanın çevresi tarım alanları ile çevrilidir. Kano ve sörf yapmak isteyen ziyaretçiler için ideal bir yerdir. Aynı zamanda manzara eşliğinde yüzmek için de tercih edilebilir. Göl turizmin yanında tarım alanlarının sulanması için de kullanılır.

Bursa Tarihi Evleri

Tarihi bir geçmişi olan bu evlerden en bilinenleri Somoncu Baba Evi ve Osmanlı Evi’dir. Müzeye dönüştürülmüş bir alanları gezebilirsiniz. 18. Yüzyıldan sonra görülen ahşap süslemeleri bu evlerde görmem mümkündür. Çoğunda sofa, mutfak, cumbalı oda, su kuyu ve avlu bulunur. Tarihi dokularını tanımak isteyenler bu evleri ziyaret edebilir.

Kale Sokak

Bursa’nın ilçelerinden biri olan Hisar’da bulunur. Roma ve Bizans gibi devletlerden kalmış kale duvarları, kapıları vardır. Osmanlı döneminden çeşmeler, mezarlar, türbeler bulunur. Aynı zamanda Bursa evlerinin de örnekleri bu sokakta yer alır.

Ulubat Kuş Cenneti

Karacabey ilçesindeki bulanan kuş cenneti Bursa gezilecek yerleri arasında hayvan severler için en uygun yerlerden biridir. 20 dönümlük bir arazide birçok kuş çeşidi bulunur. Bunların yanında keklik, papağan, tavus kuşu üreticiliği de yapılı. Ailecek gezebileceğiniz güzel bir kuş yuvasıdır.