Tıkalı burun nasıl açılır?

Burun tıkanıklığına ne iyi gelir?
Burun tıkanıklığına ne iyi gelir?

Mevsimsel değişiklikler nedeniyle burun tıkanıklığı oldukça fazla görülmektedir. Doğal yöntemlerle tıkalı burnu açabileceğiniz gibi farklı yöntemleri de deneyebilirsiniz. Peki burun tıkanıklığına ne iyi gelir?

İÇİNDEKİLER

Burun tıkanıklığını açmak için öncelikle kulak burun boğaz uzmanına görünmeniz gerekir. Özellikle hastalığın nedenini keşfederek ona göre tedavi yöntemi araçlarını denemelisiniz. Uzman görüşüne göre alerjik ya da burun eti büyümesine bağlı olarak gelişen hastalıklarda burun tıkanıklığını açmak burun için steroid içeren burun spreylerini kullanmanız önerilmektedir. Burun yıkama solüsyonlarını kullanarak ta burun hastalığı tedavisi için doktorunuza başvurabilirsiniz.

Burun tıkanıklığını açmak için kullanılan bir diğer uygulama ise radyo frekans cerrahisine yöneltmektir. Yüksek frekans oranına sahip olan radyo frekans dalgalarını kullanarak yapılan müdahaleler, burun tıkanıklığı açma işlemi hastaya cevap veren sağlıklı ve konforlu bir yöntem olarak tercih edilir. En son aşamada burun ameliyatı yaptırılarak burun tıkanıklığı için en etkin sonuçlar alabilirsiniz.

Burun tıkanıklığını açmak için hangi yöntemler kullanılır?

Burun tıkanıklığını açma için kullanılan yöntemler şunlardır:

· Sıcak bir banyo yaparak bronşları ve vücudu gevşeterek rahatça nefes alabilirsiniz. Sıcak suyun buhar etkisi burun bronşlarının açılmasında son derece önemlidir.

· Oturduğunuz mekânı neme doyurarak buhar makinası yardımıyla bir kap suyu kaynatıp bulunduğunuz ortamda tutabilirsiniz. Kaynar suyun içine okaliptüs yaprağı atarak burun sinirlerine ve bronşların açılmasına iyi gelmektedir.

· Kaynayan suyun içine vicks damlatarak sıcak su ile mentolle burnunuza buğu yapabilirsiniz. Vics damlattığınız sıcak suyu havlu yardımıyla çıkan buharı burundan içeri çekerek burnunuzu ve bronşlarınızı rahatlatabilirsiniz.

· Burun tıkanıklığını açmak için özellikle bol su ve sıvı tüketerek vücudun su ihtiyacını taze sıkılmış meyve suyu ve bitkisel çaylar aracılığıyla karşılayabilirsiniz.

Burun tıkanıklığına ne iyi gelir?

Burun tıkanıklığına iyi gelen uygulamalar şunlardır:

  • · Burun açıcı sprey ve ilaçlarla çok uzun süre kullanılmamak üzere burun tıkanıklığınızı açabilirsiniz.
  • · Bitkisel yağlar ve merhemleri kullanarak, okaliptüs, zencefil, fesleğen, biberiye yağının sıcak suya atarak havlu ile buharı burnunuza çekebilirsiniz. Vics burun etrafına ve içine olmak üzere sürerek bronşları açabilir kolay bir şekilde nefes alabilirsiniz.
  • · Zencefil çaylarını hazırlayıp içine limon sıkarak tüketebilirsiniz. Zencefil soğuk algınlığına iyi gelen şifa kaynağı bir bitki olduğu için burun ve solunum yolu üzerinde son derece etkilidir.
  • · Acı pul biber sinüsleri açtığı için baharat tüketimini artırabilir, uzman kontrolünde ve ölçüsünde balgam sökücü etkisiyle baharatı dengeleyerek tüketebilirsiniz.
  • · Burun tıkanıklığına masaj yaparak solunum yollarını rahatlatabilir, kuru soğanı 5dakikaya kadar koklayarak sünüslerinizi açabilirsiniz.
  • · Yüksek yastık kullanıp dik pozisyonda durarak uyuma alışkanlığı kazanabilir, burun tıkanıklığı için iyi gelen yan etkisi olan bu yöntemleri kullanırken doktor önerisiyle sağlık çerçevesinde kullanmaya özen göstermelisiniz.

Burun tıkanıklığını açmak için ne yapılır?

Burun tıkanıklığın açmak için şu önerilere kulak verilmelidir:

  • · Burun tıkanıklığını açmak için sigara kullanılıyorsa acilen sigara kullanma alışkanlığı terk edilmelidir. Çünkü burun tıkanıklığı ve solunum yolları hastalıklarını tetikleyen en önemli faktör sigaradır. Sigara kullanımından ve sigara içilen yerlerde bulunmaktan kaçınılmalıdır.
  • · Az miktarda süt tüketerek burun sinüslerini açabilirsiniz.
  • · Bitkisel ürünleri tüketmeye özen göstererek, limon, zencefil, nane, tarın, zerdeçal gibi şifalı bitki çaylarını tüketebilirsiniz.

Burun tıkanıklığını açmak hangi uygulamalar tercih edilmelidir?

Burun tıkanıklığını açmak ve rahat bir nefes almak için özellikle yüksek dereceli klimalı ve kaloriferli ortamlardan uzak durulmalıdır.

Buhar makinası ya da odada kaynayan su bulundurarak oturduğunuz alanları nemlendirebilirsiniz. Tuzlu su hazırlayarak bununuza karışımı çekebilir ya da denize girerek burun ve solunum yollarınızı rahatlatabilirsiniz.

C vitamini içeren sebze meyve tüketimine yönelerek bağışıklık kazanarak sağlığınızı ve nefes borusu sinüs yollarını rahatlatabilirsiniz. Burun tıkanıklığını açmak için bitkisel çay ve su tüketimine ağırlık vermeli, bronşlarınızı sıcak su buharı ile açarak uzman hekim kontrolündeki tedavi sürecini aksatmadan ilaç tüketimine dikkat etmelisiniz.