Çanakkale’de kamp yapılabilecek 10 yer

Çanakkale kamp yerleri.
Çanakkale kamp yerleri.

Çanakkale kamp yerlerini sizler için derledik. Rotanızda Çanakkale bulunuyorsa sizler için derlediğimiz 10 yeri inceleyebilir ve listenize ekleyebilirsiniz.

İÇİNDEKİLER

Kamp yapmayı sevenlerin en çok tercih ettiği yerlerden biri Çanakkale’dir. Sakin deniz koyları ve doğasıya Çanakkale kamp alanları kampçıların tercihidir. Tarihi eserleri ve kültürel zenginliğinin yanında doğal güzellikleriyle de turistlerin ilgisini çeker. Çanakkale’de kamp yapmak isteyenler için 10 yer şu şekilde sıralanabilir

Assos kamp alanı

Ayvacık ilçesine bağlı bu bölge tarihi kalıntıları ve manzarası ile büyüleyicidir. İstediğiniz yere kamp kurabildiğiniz ücretsiz bir yerdir.

Turistik açıdan ilgi çeken bir yer olduğu için tuvalet, duş ve alışveriş imkanınız da vardır. Ziyaret edenler ve kampçılar için yürüyüş parkurları ve piknik alanları bulunur.

Ayılar piknik ve kamp alanı

Çanakkale’de kamp yapılacak en güzel yerlerden biri Bozcaada’dır. 1,5 saatlik yolculuktan sonra varılan Bozcaada’da ormanlık içinde kamp yapabilirsiniz. Çadır konuklama ve yürüyüş alanları vardır.

Tuvalet ihtiyacı karşılanabilir fakat gıdalar kamp alanına gelmeden önce temin edilmelidir. Ücretsiz bir şekilde bu alanda kamp yapabilirsiniz.

Kabatepe plajı kamp alanı

Pürüzsüz bir kumsalda konaklamak isteyen kişiler için doğru yer bu plajdır. Kampçılar istedikleri yere çadırlarını kurabilir. Alan ücretsiz şekilde kullanıma açılmıştır. Fakat yiyecek alışverişi kamp alanına gelmeden önce yapılmalıdır. Aynı zamanda duş, tuvalet gibi ihtiyaçların karşılanması için bir yer yoktur.

Anzak koyu plajı kamp alanı

Anzak Koyu manevi açıdan değerli bir yerdir. Ücretsiz şekilde konaklama yapılabilecek bir plajdır. Tuvalet, duş ve elektrik ihtiyaçları plaj yakınında bulunan tesislerden karşılanabilir. Sahilde uzun bir yürüyüş yapmak için ideal bir yerdir. Hem doğal güzellikler hem de tarihi önemiyle turistlerin ilgisini çeker.

Saroz körfezi kamp alanı

Sahil kenarında bulunan kamp alanı denizi ve ormanı birlikte sunan yerlerden. Çanakkale kamp alanları içinde ulaşımı kolay bölgelerden. Gıda alışverişi, tuvalet ve elektrik işletmelerden karşılanabilir. Ücretsiz olan bu doğal kamp bölgesinde isteyenler için birçok pansiyon da var.

Kaz dağları kamp alanı

Ege ve Marmara’nın birleştiği bir yerde bulunan Kaz Dağları’nın eşsiz güzelliğini sunar. İstediğiniz yere çadırınızı kurabilirsiniz fakat ateş yakmak yasaktır. Ücretsiz şekilde kullanılan alan bir Milli Park’tır. Alışveriş ihtiyaçlarınızı merkezden temin etmeniz tavsiye edilir.

Kadırga koyu kamp alanı

Assos ilçesinde yer alan koylardan birisidir. Bu bölgede hem ücretli hem de ücretsiz kamp alanları bulunabilir. Çevresindeki tesislerden gıda ihtiyacı kolayca karşılanabilir.

Aynı şekilde duş ve tuvalet ihtiyacınızı da tesislerde karşılayabilirsiniz. İlgi çeken bir yer olduğu için yer bulurken zorluk yaşayabilirsiniz.

Kafelos kamp alanı

Kafenos plajı içinde yer alan bu kamp bölgesi Çanakkale’de kampçılar için popüler yerlerden biridir. Bol bol denize girmek isteyen kampçılar tarafından tercih edilir. Bu bölgede ücretli ya da ücretsiz kamp alanları vardır. Plaj alanı ücretsiz olsa da tuvalet ve duş ihtiyaçları için ücretli plajlara gitmeniz gerekebilir.


Yıldız koyu kamp alanı

Gökçeada’nın en güzel koylarından birinde bulunan kamp alanı ücretsizdir. Denize girmek ya da doğa yürüyüşü yapmak için uygundur. Kampçılar kendi çadırlarıyla gelebilir ya da çadır kiralayabilir. Aynı zamanda isteyen kampçılar yataklı çadırları da kiralayabilir. Kamp alanındaki tesislerde ortak kullanımlı duş ve tuvalet mevcuttur.

Sualtı milli park kamp alanı

Gökçeada’nın eşsiz yerlerinden biridir ve şehir merkezine 56 km uzaklıktadır. Ücretli ya da ücretsiz kamp yerleri mevcuttur.

Çanakkale kamp alanları içinde deniz manzarasını seyretmek ve balık tutmak için tercih edilebilecek yerlerdendir. Ücretsiz alanlarda tuvalet, duş ve elektrik imkanı bulunmaz. Ücretli kamp alanlarında ise tuvalet, elektrik, şezlong gibi imkanlar vardır.