Açlık

Norveçli yazar Knut Hamsun’a ün getiren bu eserde karakter öyle iyi kurgulanmış ki olay örgüsü neredeyse ikinci planda kalıyor.
Norveçli yazar Knut Hamsun’a ün getiren bu eserde karakter öyle iyi kurgulanmış ki olay örgüsü neredeyse ikinci planda kalıyor.

Parasızlığın insanı hangi koşullara sürükleyebileceği, açlığın davranış şeklinde yaratabileceği absürtlükler, ana karakterin insanlarla olan iletişimi ve her ne olursa olsun saygınlığını korumak için gösterdiği çaba son derece etkileyici.

Açlık - Knut Hamsun

Romanın ismi, içeriğini özetleyen türden: Açlık. Knut Hamsun, karnı aç ve aynı zamanda oldukça gururlu olan bir genci konu alıyor bu kitapta. Parasızlığın insanı hangi koşullara sürükleyebileceği, açlığın davranış şeklinde yaratabileceği absürtlükler, ana karakterin insanlarla olan iletişimi ve her ne olursa olsun saygınlığını korumak için gösterdiği çaba son derece etkileyici. Norveçli yazar Knut Hamsun’a ün getiren bu eserde karakter öyle iyi kurgulanmış ki olay örgüsü neredeyse ikinci planda kalıyor.

  • Allah Aşkı Üzerine Düzensiz Düşünceler - Simone Weil
  • Fransız bir filozof, dindar bir Katolik ve aynı zamanda bir aktivist olan Simone Weil, İslam’a nispeten yakın bir tasavvufi anlayış ile yaklaştığı iman konusunu ele alıyor bu kitabında. Allah Aşkı Üzerine Düzensiz Düşünceler, altmış sayfalık kısacık bir kitap olmasına karşın hemen hemen her satırının altını çizdiren ve umut, inanç ve insanın hayattaki gayesi hususundaki cümlelerini insanın âdeta yüzüne çarpan kıymetli bir eser.

İkinci Hayat & Kaçmak, Kovulmak, Dönmek Üzerine Denemeler - Nurdan Gürbilek

Geçmişten günümüze süregelmiş bir temayı, insanlığın ilk derdi olan “yurt,” “ev” ve “yuva” kavramlarını işliyor Nurdan Gürbilek İkinci Hayat’ta. İnsanın yazgısının ayrılmaz bir parçası olan, ne kadar uzaklaşılıp kaçılsa da bir yolunu bulup yüzünü mutlaka kendine döndüren ev kavramı üzerine düşünmenin sağaltıcı bir yanı var her zaman. Çağdaş televizyon dizilerinden hepimizin bildiği filmlere dek pek çok tanıdık verinin yurt bağlamında işlenmesi kitabın “çağın sesi” olmayı başarabildiğine işaret.