Ankara'da âşık olmak

Vedat Sakman
Vedat Sakman

Müzisyen Vedat Sakman 2002'de, dördüncü ve belki de birçok kişinin kendisini tanımasına vesile olan "Usulca" adlı solo albümünü çıkardı. Hâlen Kadıköy'deki "Sakman Club"da canlı müzik icra ettiği biliniyor.

Günümüzün en kıymetli müzisyenlerinden olan Vedat Sakman, iyi bir aranjör ve şarkı sözü yazarı aynı zamanda. Divan sazı üstadı olan babası Mazhar Sakman sayesinde müzikle erken yaşlarında tanışan Sakman, on iki yıl süren Grup Doğuş birlikteliğinden sonra 1989 yılında Eurovision'da Grup Pan ile birlikte "Bana Bana" adlı şarkıyı seslendirdi. 2002'de, dördüncü ve belki de birçok kişinin kendisini tanımasına vesile olan "Usulca" adlı solo albümünü çıkardı. Hâlen Kadıköy'deki "Sakman Club"da canlı müzik icra ettiği biliniyor.

  • CENAZE I: ÖLÜLER KONUŞAMAZ - Farazi V Kayra
  • Hayalet Islığı albümleriyle uzun zaman sonra pek çok kişiye iyi bir rap müziği dinlediğini hissettiren bir grup olarak ortaya çıktı Farazi V Kayra. Beatlerinden şarkı sözlerine dek günümüz rap müziğinde duymaya alışkın olduğumuz gündemden farklı bir çizgiyi mümkün kılan grubun, özellikle "Ölüler Konuşamaz", "Bir Fotoğrafın Rüyası", "Bir Eve Hangi Gün Gidilmez" ve "Dobro Vecer" gibi parçaları senelerce dinlense de bıkılmayacak tınılar arasında.

CIGANKA JE MALENA - Esma Recepova

Irkçılık ve her türden eşitsizlik karşıtı eylemci duruşuyla bilinen dünyaca ünlü Makedon şarkıcı, yaptığı müzik ile yıllardır her konumdan insana yaşam oluyor. Roman müziğinin eşitleyici ve kapsayıcı etkisi karakteriyle de bütünleşmiş olan Esma Recepova, kırk yedisi evlatlık olmak üzere tam elli iki çocuk annesi. 2002 Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmiş ve 2013 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Makedonya'yı temsil etmiştir.