Cins Haziran sayısı raflarda: "Ancak dururlarsa anlaşılır saatin kaç olduğu"

Aylık “Anlam Arayışı” Cins, 2020 Haziran sayısı.
Aylık “Anlam Arayışı” Cins, 2020 Haziran sayısı.

Aylık “Anlam Arayışı” Cins, 2020 Haziran sayısı ile raflardaki yerini aldı!

Bu ay 57. sayısını çıkaran Cins, okurlarını Turgut Uyar’dan ilhamla, “Ancak durursa anlaşılır saatin kaç olduğu” diyerek yeniden selamlıyor!

Aylık “Anlam Arayışı” Cins, 2020 Haziran sayısı ile raflardaki yerini aldı!

Ömer Türker, “İslam Düşüncesi ve Çağdaş Sorunlar” başlıklı yazı dizisinde bu ay “Evrim Teorisi” başlığıyla evren ve evrim teorisine dair yazdı.

Halil İbrahim Üçer, “Teklifin Yükü” adlı yazı dizisine “İnsan İnsanın Dermanıdır” başlıklı yazısıyla Haziran sayısında da devam ediyor.

Ahmet Sarı, Hacı Bektaş-ı Veli'nin Makalat'ında yer alan yaratılış, öz ve cisim bahislerine dair yazdı: “Sonsuzluk Üzerine”

Bu sayımızın ilk söyleşisinde Serdar Bilir, ünlü Alman filozof Joseph Vogl ile Tereddüt Üzerine adlı kitabından hareketle tereddütün eylemlerimiz, inançlarımız ve kısacası hayatımız üzerindeki etkilerini konuştu.

Tereddütün bir pasiflik hâli olmadığını, aksine oldukça aktif ve entelektüel bir eylem olduğunu belirten Vogl, tereddütün bireysel ve toplumsal hayattaki etkilerine dair önemli açıklamalar yaptı.

Sibel Kılıç gazeteci yazar Taha Kılınç’la Ketebe Yayınları’ndan çıkan son kitabı Gölgelerin Peşinde’yi konuştu.
Sibel Kılıç gazeteci yazar Taha Kılınç’la Ketebe Yayınları’ndan çıkan son kitabı Gölgelerin Peşinde’yi konuştu.

Diğer söyleşimizde ise Sibel Kılıç gazeteci yazar Taha Kılınç’la Ketebe Yayınları’ndan çıkan son kitabı Gölgelerin Peşinde’yi konuştu.

Yer yer kitapta portresi bulunan ilginç isimlere de değinilen söyleşide Taha Kılınç, Orta Doğu’yu bu kadar önemli yapanın ne olduğunu, kitapta yer alan isimlerin Orta Doğu’nun kaderinde nasıl bir etkiye sahip olduklarını ve Orta Doğu çalışmanın ne demek olduğunu Cins’e anlattı.

“Üç Soruda” sayfasında bu ay, “Neden okuyalım?”, “Ne Okuyalım?”, “Nasıl Okuyalım?” sorularını yazar Saadettin Acar yanıtladı.

Orta sayfada ise Hanefi mezhebinin kurucusu, fıkhın babası, büyük müçtehid İmam-ı Âzam Ebu Hanife yer alırken, Cins Kafalar’ın bu ayki konusu da büyük romancı Orhan Kemal.

  • “18 Soruda Nasılsın?” sayfasında ise sorularımızı ünlü sunucu ve program yapımcısı Bekir Develi yanıtladı.

Cins’i kitapçılarda, bayilerde ve zincir mağaza marketlerde bulabilir, www.birliktedagitim.com sitesinden kolayca abone olabilirsiniz. Ayrıca Google Play ve App Store uygulamaları üzerinden e-dergi formatıyla ulaşabilirsiniz.