"Dinlesene"de: MFÖ, Hasan Sağındık ve Aykut Kuşkaya

MFÖ
MFÖ

Hayat başlı başına bir mücadele meselesiydi. O sıralarda gitarı keşfetmişti bizim mahallenin çocukları. Aykut Kuşkaya da bu gençlerden biriydi. Gitarı tuttu ve bir daha bırakmadı. Hala albüm çıkarmaya devam ediyor sanırım.

MFÖ - Mazot

Bestelenmiş şiirler, şarkılardan ayrı tutulmalı, hatta tutun. Ben öyle yapıyorum. Çünkü bir ‘şiir’i bestelemek şarkıya söz yazmaktan başkaca bir şeydir. Zor zanaattır.

Listenin başında Mazot var. Video sitesinde, o meşhur tv programını görmüşsünüzdür. İsmet Özel, Hasan Kaçan ve MFÖ bir arada. Tekrar tekrar açıp izleyince bile alakalarını çözemiyor insan “Sahi nasıl oldu bu buluşma?” ama bu ayrı mevzu. MFÖ, İsmet Özel şiiri Mazot’u bestelemiş. Çok da güzel olmuş.


Hasan Sağındık - Ben hep seni düşünürüm

Bağlama ve şiirin birlikte nefes aldığı yıllarda kendini gösteren bir çalışmaydı bu. Sakallı ve gözlüklü abilerin sesi nasıl bu kadar incelebilir diye düşünürdüm. Tamam Ömer Karaoğlu bu listenin başında gelir ama Hasan Sağındık’ı da o listeye koymak gerekir. Bağlamanın teline ayarlıydı sesleri. Onları dinlerken kuşlar uçurur, seferler düzenler, sevdalar biçerdik. Hasan Sağındık, Abdurrahim Karakoç’un şiirini alıp bizim içim uçurtma yapmıştı. Teşekkürü borç bildik.

Aykut Kuşkaya - Kaldırımlar

  • Doksanlarda bu mahallenin delikanlıları iki şeyden mesuldü. Bir: Şiir oku. İki: Ezberle. Çünkü savaşmak için cephe, kazanmak için ısrar gerekliydi. Palto giyip, sigara içen adamların şiirlerini yol işaretleri olarak bellediler ve tekrar ettiler.

Hayat başlı başına bir mücadele meselesiydi. O sıralarda gitarı keşfetmişti bizim mahallenin çocukları. Aykut Kuşkaya da bu gençlerden biriydi. Gitarı tuttu ve bir daha bırakmadı. Hala albüm çıkarmaya devam ediyor sanırım. Deri ceketiyle İstanbul içinde ışınlandığı klipini unutmam hiç. Kanın hızlı akmaya başladığı yılları simgeler benim için. Nereye Kadar, Allah Sorar gibi bestelerinin olduğu albümde yer aldı Necip Fazıl’ın Kaldırımlar’ı. Zor işti ve üstesinden geldi. Dinleyin.