"Dinlesene"de: Nida Tüfekçi, Radio Tarifa ve Idir

​Nida Tüfekçi - Yozgat Sürmelisi
​Nida Tüfekçi - Yozgat Sürmelisi

Birisi henüz ilk okula başlamadan bağlama dersleri alıyor ve işi o yaşta kapıyorsa kuvvetle ihtimal o kişi ‘ol’uyor. Nida Tüfekçi de henüz bilmeyenler varsa öyle bir isim. Kucağında bağlama ile büyümüş. Kucağından bıraktığı zamanlarda dahi aklından düşürememiş ki memuriyet hayatını terk edip, onu çağıran, o çok sevdiği halk müziğine koşmuş. Bir şarkı da ustanın memleketinden gelsin o hâlde; Yozgat Sürmelisi…

RADIO TARIFA – SİN PALABRAS

Radio Tarifa, esasında oldukça geç tanıştığım bir grup. Kuruluşundan bugüne neredeyse 40 sene olmuş. Üstelik Türkiye’de ciddi manada dinleyici kitlesine de sahipmiş, sonradan fark ettim. Post-modern dönemin makbul müziği olarak kabul gören birkaç ana müzik türünden harmanlama yöntemi ile icra yapıyorlar. Flemenko, Endülüs, caz bunlardan birkaçı… Sözü fazla uzatmadan, Sin Palabras’a bırakalım yani “kelimeler olmadan”.

IDIR – A VAVA INOUVA

Sizi çok uzaklardan çağıran, samimi ve aşina bir ses. Tanıdık, bildik bir yanı var Idir’in. Zaten sizde olanı size söylüyor gibi. Direk ruha hitap eden mistik bir yanı da var. Üstelik bugün Berberi müziğini dünyada sevilmesine vesile olmuş bir isim. Dinleyin, yabancılık hissetmeyecekiniz. Hatta dağları, denizleri aşıp A Vava Inouva’da kendi müziğinizi bulmanız bile mümkün.