"Dinlesene"den üç şarkı!

Gürcü müzisyen, şarkıcı, söz yazarı ve oyuncu Niaz Diasamidze.
Gürcü müzisyen, şarkıcı, söz yazarı ve oyuncu Niaz Diasamidze.

Diasamidze, 1994'te kurduğu ve adını Gürcistan'da yaşadığı caddeden alan 33a grubuyla yakaladığı enstrüman zenginliği sayesinde geleneksel Gürcü şarkılarını güçlü bir müzikal altyapıyla yorumluyor.

Ai Mtazeda - Niaz Diasamidze

Gürcü müzisyen, şarkıcı, söz yazarı ve oyuncu Niaz Diasamidze, çoğunlukla Mandalina Bahçesi filminin eşsiz müziklerindeki imzası ile bilinse de aslında bundan çok daha fazlası. Diasamidze, 1994'te kurduğu ve adını Gürcistan'da yaşadığı caddeden alan 33a grubuyla yakaladığı enstrüman zenginliği sayesinde geleneksel Gürcü şarkılarını güçlü bir müzikal altyapıyla yorumluyor. Ai Mtazeda ise Saperavi adlı albümlerinin en güzel parçalarından sadece biri.

ALTAÏR - Camel Power Club

Altair
Altair

Folk'tan elektroniğe her türlü izi müziğinde bulabildiğimiz Fransız prodüktör ve multi-enstrümantalist Léonard nam-ı diğer Camel Power Club; melodileri, şarkı sözleri uzayzamanda savrulan görselleri ile herkesin kendini bulacağı müzikal bir dünya sunuyor.

  • Müzikleri tamamıyla depresif olmasa da Baïkonour adlı albümünde yer alan Altaïr ve diğer birkaç şarkının sınırda olduğunu söylemek mümkün.

Leiva Homayoun - Nasiri, Daarkoob Band, Hamed Behdad, Saeed Sharifia

Son dönem İran müziğinde Daarkoob Band veya Hamed Behdad'ı takip edenler için aslında çok da yabancı değil Homayoun Nasiri'nin müziği. Aralarına Saeed Sharifian'ı da alarak çıkardıkları Leiva-Daarkoob II adlı albüm ise geleneksel müziklerinin hepsi birbirinden güzel remixleriyle dolu ve tabii ki Leiva'nın pek çok dinleyicisinde yeri ayrı.