Güneşin Çocukları

​Güneşin Çocukları
​Güneşin Çocukları

İnsani mesajını çocuk gözünden, onların arınmış temelinden alıyor Güneşin Çocukları. Film, açıları, sembolik detayları ve insanı anlattığı o hüzünlü üslubuyla izleyicisini derinden etkilemekten geri durmuyor.

GÜNEŞIN ÇOCUKLARI - Majid Majidi

Majidi'nin 2020 çıkışlı yeni filminin, geçimlerini güçlükle sürdüren Ali ve üç arkadaşının başına gelenler ekseninde çocuk işçileri, adanmış eğitimcileri, mültecileri ve "umut" kavramını ele aldığını söyleyebiliriz. İnsani mesajını çocuk gözünden, onların arınmış temelinden alıyor Güneşin Çocukları. Majidi'nin genel dram çizgisinden bir nebze daha "çağdaş" bulduğumuz film, açıları, sembolik detayları ve insanı anlattığı o hüzünlü üslubuyla izleyicisini derinden etkilemekten geri durmuyor.

  • DÖNÜŞ - Andrey Zvyagintsev
  • Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan ödülü kazanan 2003 yapımı film, on iki yıl sonra eve dönen bir babayla iki oğulun birlikte çıktıkları bir yolculuğu işliyor. Bir anda çıkagelen baba, oğullarını hiçbir açıklama yapmadan onları alıyor ve yol, bir bilinmezliğe doğru gitmeye başlıyor. Babalarına yabancılaşan, onu benimsemek veya reddetmek arasında gidip gelen çocukların ellerinde olmadan yine de ondan bekledikleri merhameti görme beklentileri, çarpıcı bir etki bırakıyor seyircisinde.

NUH TEPESI - Cenk Ertürk

2020'nin Mart ayında vizyona giren film, yönetmeninin ilk uzun metraj filmi olması ve başarılı, tanınmış oyuncu kadrosu ile dikkat çekiyor. Haluk Bilginer ve Ali Atay'ın başrollerini üstelendiği yapım, yüzyıllardır işlenen "baba-oğul" ve "aidiyet/memleket" meselelerine oldukça içeriden bir bakış. Nuh Tepesi, görüntüleri, sinematografisi ve diyalogları ile hem ilgi çekici bir hikâye hem de ülkemizdeki genç yönetmenleri takip etmek ve anlamak adına kaçırılmaması gereken bir film.