Kaçış otobanı 2.0

Otoban ücretsiz diyen saftirikler var. Her santimetresinin fiyatı var. Kanınız, canınız, malınız, sevdikleriniz, hayata dair her şey pahasına üstelik.
Otoban ücretsiz diyen saftirikler var. Her santimetresinin fiyatı var. Kanınız, canınız, malınız, sevdikleriniz, hayata dair her şey pahasına üstelik.

Şu anda yepyeni kimyasallar gündemde. Biraz sonra hapa falan da gerek kalmayacak. Her türlü kafa hapı e-maille ya da zihinler arası hattan kaçış için sabırsızlanan, eli ayağı titreyen kullanıcıya ulaştırılabilecek.

KAÇIŞ YOLUNDA OTOSTOP

İnsan kaçmayı sever. Kitaplar ve filmler en üsluplu kaçışların çoğu hüsranla biten sonuçlarını anlata anlata bitiremez. Hapisten kaçış öykülerinden bile daha popülerdir. İnsan neden kaçar? Gerçeklerden. Zihin yapısı gereği hızlı çözümlere, mutlulukla ani buluşmalara teşnedir. Grift kurgulu bir gerçeğin bunaltıcı içeriğini çözümlemektense onu göremeyeceği, varlığını unutacağı bir hale girmeyi tercih eder. Üst katı berhava etmek bir yanıyla bedensizlik özlemi çağrıştırsa da esas olarak unutmaya yönelik bir eylemdir. Alkol gerçeklerden kaçışta kullanılan en popüler iksir olmaya devam ediyor. 2003 yılında kaleme aldığım yazımdan bir bölümü buraya alıyorum.

...

Alkol, izm yaratabilmiş tek iksirdir.

Nedir onu komünizm, kapitalizm, daltonizm gibi izmci yapabilen sır?

Esin perilerini peltekçe dilinde çağırması mı?

Suni yorgunluk, asılsız uyku derinliği yaratan etkisi mi?

Saatler boyu da olsa kaçış yolunda otostop yaptırması mı?

Alkollü içki bağımlılığının gerçekliğin ağzı bozuk bir yorumu olması belki.

Başları döndürürken dünyayı durdurduğunu iddia eden sahte tılsımcılığı mı?

Ayılınca kafatasına yorgunluk taşı gibi çöken, içmeyince eli ayağı titreten ahlı vahlı bir iksir olması mı?

Bilinçaltı'nın altındaki ilkel timsaha giden yoldaki baştan çıkarıcı rehberliği mi?.

Karaciğeri makarna süzgecine çeviren tercüman ve reklamların gözde çapkını olması mı?

Neden yasaklanmasında bir cazibe vardır?

Serbestliği serkeşçe olduğundan mı? Yoksa çamura üflenen nefesi boşladığı için mi?

...

Alkol, tebaası ve ardından seyirtenleri milyarı bulan bir yavaşlatıcıdır. Sekiz bin yıllık tarihinde ne çok zihin ayartmıştır. Son buzul devrinden önce insanlık tarafından bilinmemesi kandırıcı gelmemeli. Şu ana kadar insanlığın fizik ve zihin enerjisini en gaddar biçimde heba ettirmiş bir izmdir.

TEKNO FİRAR TEKKELERİ

"Beyaz adam kiliseye gider İsa hakkında konuşur, Yaqi Kızılderilisi meskalini çeker İsa'yla konuşur." Uzun yıllar önce bu satırları okuduğumda A. Huxley'in Algı Kapıları'nı kaleme almadan yirmi üç yıl önce Cesur Yeni Dünya'yı yazarken SOMA'yla ne kastettiğini daha iyi kavradım. Bu madde sayesinde kitap okumayan, kültürsüz, anne, baba sevgisi bilmeyen, sadece egoya odaklı ve haz dininden olan bir cemiyeti idare etmek mümkün olabilmiştir. Şu anda yepyeni kimyasallar gündemde. Biraz sonra hapa falan da gerek kalmayacak. Her türlü kafa hapı e-maille ya da zihinler arası hattan kaçış için sabırsızlanan, eli ayağı titreyen kullanıcıya ulaştırılabilecek. İyonosfere yüklenecek titreşimler kitleleri etkisi altına alacak. Küresel ölçekte güçlü antenlere sahip Tekno Firar Tekkeleri kurulacak.

MÜLKİYETSİZLİĞİN DAYANILMAZ HAFİFLİĞİ

Küresel elitler dünya ahalisi için toplu bir kaçış eylemi planladı. On iki şeritli, bazıları on üç diyor, bir yol inşa ediyor. Global ölçekte ev, eşyalar, araba, hatta giysilerimizin bile kiralık olduğu, birkaç büyük şirketin dışında kimsenin mülk sahibi olmadığı, az sayıda elitin mülkün (haşa) sahibi olacağı bir dünya tasarlandı. Bu yolun bir şeridi sırf bu projeye tahsis edilmiş. Ben daha önceki bir yazımda bu yeni küresel sosyalizmcileri Das Globalciler olarak etiketledim malûm. Cemil Meriç'e selam olsun, idraklere giydirilmiş deli gömleği, yani izmler olmadan kaçış olmaz. Esas afyon başta komünizm olmak üzere bütün izmlerin ta kendisidir. İdrakleri kelepçelemeye devam ediyorlar. Bu şeridin yakında çok popüler olacağı ve üzerinde uzun kuyrukları göreceğimizi düşünüyorum.

DERİN NEW AGE

Lady Gaga'nın hamiliğini üstlendiği Papa'nın hediye olarak okunmuş kutsal su yolladığı rivayet edilen Derin NewAge kaçış şeridi, geçenlerde resmi açılışını yaptı. Altmış yıldır kullanılan, bir ara bitniklerin, hippilerin kullandığı ardından New Agecilerin devraldığı yol sonunda ana otobanın en gözde şeritlerinden biri haline geldi. Resmi açılış usulen yapılmıştı malûm. Madonna, Justin Bieber, Grimes ve dünyaca ünlü YouTuberların katıldığı törende koro şeklinde: ‘Işığı getirene, Lucifer'e hamd olsun. Lüks girsin nur çıksın' nakaratlı Derin New Age şarkısı defalarca tekrarlanırken katılımcıların gözyaşlarını tutamadığı her çeşit medya ortamında her saniye izlenebilir durumda şu anda. Yorumcular bu şeridin üstün vasıflarını anlata anlata bitiremiyor. Aralarındaki tek itilaf şeridin sonlandığı yerle ilgili. Kimileri Nepal, kimileri de Şanghay diyor. Londra diyenler de var. Ben bu şeritlerin halkalar şeklinde tüm yer kürede her noktadan geçtiği fikrine yakın duranlardanım.

PC OYUN ŞERİDİ

Bir ara sosyal medyada çıkan, milyonlarca kişinin okuduğu ve sonra bütün ortamlardan silinen anonim bir yazı. Bir odanın içerisinde kapalısınız, ama sanal evrende uçsuz bucaksız olmanın coşkusu içinizi titreştiriyor. Sanal sahibiyet, sanal aidiyet ve kiralık kimlikle aidiyetsizliğin dip noktasındasınız, ama kullandığınız kafa malzemeleri sayesinde bu bilgi beyin hücrelerinizin baygın bir bölgesinde misafir edilmiş durumda. Benzerlerinizin tümü gibi en son dışarıda en son ne zaman çalıştınız ya da bir okula, kursa gittiniz hatırlamıyorsunuz. Bazen tüm kontrole rağmen kaçak olarak beliren rüyalarınızda bir süreliğine insan gübresi olma zamanının yakın olduğu duygusuyla sarsılıyor, isyan etmek istiyorsunuz, ama uyanınca sizin için ayarlanmış rutin hayatın tam göbeğinde buluyorsunuz kendinizi. Bir sanal oyunu başlatıyor ve geri kalan hiçbir şeyi hatırlamaz hale geliyorsunuz. PC Oyunları şeridinde adrenalin salgılayarak deli gibi mücadele ederek, var olmanın tadını çıkarıyorsunuz. Sosyal medya ile sağır ve kör edildiniz, ardından yeni kulaklar ve gözlere kavuştunuz. PC Oyun Şeridine hoş geldiniz.

KAÇIŞ OTOBANI 2.0

Otoban ücretsiz diyen saftirikler var. Her santimetresinin fiyatı var. Kanınız, canınız, malınız, sevdikleriniz, hayata dair her şey pahasına üstelik. Soluk alan veren varlığın özgür günleri sayılı. Yakında üzerinden milyonların geçeceği tahmin edilen Kitlesel Göç şeridinde yapım sürüyor. Kasıtlı olarak azdırılmış, su ve gıda sıkıntısı nedeninin yanına, bölgesel savaşlarla katkı sağlanacağı için şeritte görkemli bir açılış beklentisi hâkim. Bu şeritin hemen yanında A New Green Deal - Yeni Yeşil Mutabakat'ın yer alması için paradoks diyenler var. Muhayyer Gerçeklik şeridinin yol yenileme çalışmaları da bitmek üzere. Bu hattın tutkulularının "Sabırsızlıktan patlıyoruz. Çok özledik" mealli mesajları her yerde pıtrak gibi. Daha dün anonim kalmayı yeğleyen bir grup Müslüman hacker Kaçış Otobanına bir Hakikat şeridi implante ettiklerini iddia etti. Büyük gürültü koptu haliyle. Tartışmalar devam ediyor. Şeritler on iki mi on üç mü soruları, yerini on üç mü on dört mü tartışmalarına bıraktı. Hakikat şeridinin Hz. Musa'nın asası gibi diğer şeritleri her an yutabileceğini söyleyenler de var. Bu tez bayağı revaçta. Kaçış Otobanı 2.0'da trafik