Lorenzo'nun Yağı

Filmin başrollerinde Nick Nolte, Susan Sarandon ve Zack O'Malley yer alıyor.
Filmin başrollerinde Nick Nolte, Susan Sarandon ve Zack O'Malley yer alıyor.

Lorenzo'nun Yağı, sebebi ve ilacı bilinmeyen bir hastalığa yakalanan 7 yaşındaki Lorenzo ve hayatlarını oğullarının hastalığını tedavi etmeye adayan ebeveynlerinin yaşanmış hikâyesini konu alıyor.

Lorenzo'nun Yağı - Lorenzo's Oil (1992)

George Miller yapımı film Lorenzo'nun Yağı, sebebi ve ilacı bilinmeyen bir hastalığa yakalanan 7 yaşındaki Lorenzo ve hayatlarını oğullarının hastalığını tedavi etmeye adayan ebeveynlerinin yaşanmış hikâyesini konu alıyor. Lorenzo'nun durumunun her geçen gün kötüleşmesine katlanamayan anne ve babası tıbbi çalışmalar ve deneyler yapıyor, hastalıkla ilgili bilgisi olan doktorlarla görüşüp bir çare arıyorlar. Günümüzde de kullanılan bu ilacın bulunuş hikâyesini anlatan filmin başrollerinde Nick Nolte, Susan Sarandon ve Zack O'Malley yer alıyor.

  • İçimdeki Yangın - Incendies (2010)
  • Başrollerini Mélissa Désormeaux-Poulin ve Maxim Gaudette'in üstlendiği film, tuhaf bir hayat yaşayan ve çocuklarından sakladığı gizemli bir geçmişe sahip olan annenin, çocuklarına bıraktığı vasiyetin yerine getirilmesini konu alıyor. Annelerinin isteklerini yerine getirmek üzere ayrılarak yola çıkan iki kardeşin konuk olduğu evler ve ortaya çıkardığı sırlar bir kadının trajik geçmişinin yanında Ortadoğu'daki iç savaşın vahşiliğini gözler önüne seriyor. Denis Villeneuve'in Wajdi Mouawad'ın aynı isimli tiyatrosundan uyarladığı film, 2011 yılında En İyi Yabancı Film Oscar Adayı oldu.