Müzik vardır, dinleyin!

Bir ay doğar ilk akşamdan geceden
Bir ay doğar ilk akşamdan geceden

Bir mekanda canlı müzik de varmış. O kadar çok sanatçıdan o kadar çok Bir Ay Doğar dinledim ki... Hiçbiri o mekandaki kadının söylediği gibi değildi!

Film konusunda tavsiye verilir ama müzik ve kitap hususunda tavsiye verilemeyeceğini düşünürüm. Kitap ve müzik ruha, ortama, kişiliğe göre değişir.

Anlık olmasa bile dönemliktir. Gazeteciliği bıraktım öğretmen oldum, Muş’a çıktı tayinim, sene 99... İdamlıklar gibi merkezde kura çekip köylerimize gitmeyi bekliyorum. Bunalmışım, Ankara’nın kamusal mekanlarından, kariyer ortamlarından çıkıp, bir köye gitmek, ideallerimi de göz önüne alınca felaket geliyor. Nereye bastığımı bilmiyorum, öyle yürüyor, uyuyor, geziyorum. Muş Öğretmenevi’nin salonunda bağlamasıyla bir öğretmen türküler söylüyor; taşraya gelip yıllardır orada kalan pek çok öğretmen keyifli olduğunu gösterme kaygısıyla bazen alkışlıyor bazen gam yüküne dalıyor.

Muş Öğretmenevi’nin salonunda bağlamasıyla bir öğretmen türküler söylüyor...
Muş Öğretmenevi’nin salonunda bağlamasıyla bir öğretmen türküler söylüyor...

O kadar çok sanatçıdan o kadar çok Acem Kızı dinledim ki... Hiçbiri o öğretmenevindeki gibi lezzetli değildi! 2001 seçimlerinde MHP muhabiriyim, Malatya’ya gitti Bahçeli. Yine bunalmışım, sıkılmışım, insan istemediği şeyleri yapınca hiçbir zevk alamıyor. Akşam arkadaşlar hadi bir çay içelim dedi, çıktık, dolaştık biraz... Bir mekanda canlı müzik de varmış. O kadar çok sanatçıdan o kadar çok Bir Ay Doğar dinledim ki... Hiçbiri o mekandaki kadının söylediği gibi değildi!