Pidza

Evde pizza olur mu?
Evde pizza olur mu?
 Evdeki bazlamadan pizza yapılır mı?
Evdeki bazlamadan pizza yapılır mı?

Lavaşları istediğimiz boyutta bir tabak yardımı ile keselim, hazır edelim. İki tanesini üst üste koyacağız kaç tane istiyorsak hesabımızı ona göre yapalım. 1 yemek kaşığı domates salçamızı yarım bardak su ile açalım, tuz, kekik ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edelim, sosumuz hazır. Dil peynirini rendeleyelim (kaşardan farklı olarak dokusu pizzaya daha çok yakışır) pizza üzerine koymak istediğimiz malzemeleri doğrayalım. Sebze kullanacaksak mevsiminde kullanmaya özen gösterelim. Bu mevsimde pizzamıza domates, biber koymayalım. Onun yerine yeşil, siyah zeytin, mantar, salatalık turşusu, kırmızı soğan, sucuk ya da pastırma. Artık o da sizin keyfinize kalmış. Kestiğimiz lavaşın üzerine sosu koyup yayalım ve üzerine diğer lavaşı yerleştirelim. Onun da üzerine önce sos sonra rende dil peyniri ve en son doğranmış malzemeler. Ocakta pişirecekseniz yapışmaz tavayı hafifçe yağlayıp, ısıtalım ve pizzayı yerleştirip kapak ile örtelim, orta ısıda peynir eriyince ya da, istediğiniz kıvamda pişince tamamdır. Fırında yapmak isterseniz önceden ısıtılmış 220 derece fırında tepsiye koyup öyle pişirelim.

Bazlamadan yapacaksanız tek fark bazlamanın ortasından bir kapak açmanız, tek kullanmanız gerisi aynı. Lavaş ile yaparken zeytinyağı, bazlama ile yaparken tereyağı kullanmaya özen gösterip yanına acı biberli ayranı ihmal etmeyelim.

  • Bu arada havuç kızartması vs. gibi yemek tarifi yayınlama konusunda istekler alıyoruz. Portakallı ördek tarifi de veririz, üstelik yaparsınız ama mesele o değil önce sapla samanı ayıralım, önümüzü açalım sonrasına birlikte yaparız inşallah...