"Dinlesene"de: Zarsanga, Keyvan Chemirani ve Irfan

Zarsanga
Zarsanga

Zarsanga bir bakıma kendi bölgesinin dengbeji. Keyvan Chemirani, ünlü Chemirani topluluğunun bir parçası ve solo kariyerinde de önemli bir müzisyen. Irfan grubunun The Eternal Return “Sonsuz Dönüş” albümünde yer alan In The Gardens Of Armida, Aşkın, nefretten daha güçlü olduğunu anlatan güzel bir ortaçağ efsanesinden esinlenmiş.

Zarsanga - Roro keda

Zarsanga; Pakistanın Paştu (Peştuca) kraliçesi olarak biliniyor. Hayatı şarkı söylemekle geçen Zarsanga; Pencap -Sindh bölgeleri arasında göçebe bir hayat sürüyor ve bu yolculukları bir hayat tarzı.

Okuma yazması olmadığı için bir kâğıttan bakarak şarkı söylemiyor, çünkü hayat bir şarkı onun için. Bir bakıma kendi bölgesinin dengbeji.

Keyvan Chemirani - Ayrılık hasretlik

Irfan grubunun The Eternal Return “Sonsuz Dönüş” albümünde yer alan In The Gardens Of Armida, Aşkın, nefretten daha güçlü olduğunu anlatan güzel bir ortaçağ efsanesinden esinlenmiş.


Keyvan Chemirani, ünlü Chemirani topluluğunun bir parçası ve solo kariyerinde de önemli bir müzisyen. Biz onu genellikle Bab’Aziz filmine yaptığı müziklerle tanırken o müziğini Pers perküsyonunun sonsuz olasılıkları üzerine kuruyor.


Aynı zamanda Akdeniz modal müzikleri ve büyük caz sanatçılarından etkilenen sanatçı, bu farklı müzik kültürleri arasında ortak bir dilin imkânlarını araştırıyor.

Keyvan Chemirani
Keyvan Chemirani

Irfan - In the gardens of Armida

Irfan grubunun The Eternal Return “Sonsuz Dönüş” albümünde yer alan In The Gardens Of Armida, Aşkın, nefretten daha güçlü olduğunu anlatan güzel bir ortaçağ efsanesinden esinlenmiş. Armida’nın büyülü bahçelerinden bir haçlı şövalyesi ile Şam’daki Saracen büyücüsü arasında geçen imkânsız bir aşkın mistik hikâyesini anlatıyor.

İrfan
İrfan

Armida’nın büyülü bahçelerinden bir haçlı şövalyesi ile Şam’daki Saracen büyücüsü arasında geçen imkânsız bir aşkın mistik hikâyesini anlatıyor.