Rus ruleti

Aklımda namlunun ucu, o ise sorumdaydı.
Aklımda namlunun ucu, o ise sorumdaydı.

Hikayemdeki kadını ya da seni değil, daha zeki olanın hayatta kalacağı iki âşık düşlemiştim sorumda. Bir kadına ölesiye âşık olabilecek kadar genç ve aptal iki kederli kurban. Kadının diğeriyle mutlu olacağı hayali kendilerini kıskançlıktan ya da ölmekten daha çok korkutan bu iki aşığın rus ruletiyle yalnız kadına değil bütün bir âleme meydan okumalarını sinsice ve çocukça bir neşeyle düşlemiştim.

Yine de, soruda değilse de hikayenin bir yerinde senden bahsedeceğimi bilirdim. Bu yeni ve harika soruyu ağır ağır yazarken duyacağım çocukça heyecanı hissederdim ama sorunun kendisini değil. Bir soruya uzun uzun yoğunlaşmak istediğimde önce eski, çok eski sorularımı sonra da onları çözerkenki halimi düşlerken yakalardım kendimi; çünkü o zamanlar “iyi bir soru sorabilmek için” derdim kendi kendime, “sorunun anlatacağı hikayeye de inanmalıdır önce insan.”

O akşam, içim, bütün kederlerimi bana bir an için bile olsa unutturabilecek bir soru yazma isteğiyle dolu olduğu için, sayılara, harflere, içinden çıkılmaz labirentlere yoğunlaşmak ve çözdüğümde beni mutlu edecek değil, beni çok ağır bir yükten kurtaracak bir soru yazabilmek için sabırsızlanıyordum.

Yağmurlu bir aralık günü, ıslak, karanlık ve sessiz sokaklardan hızlı adımlarla bir hayalet gibi geçmiş, bir hikaye anlatmak, bir soru sormak, daha doğrusu seni bir kere daha yazıyla hatırlamak için yazı masama oturmuş ama her zaman olduğu gibi anlatmak istediğim hikayeyi değil bir başka hikayeyi anlatmış ama anlatamadığım hikayenin hayali öyle bir yerleşmişti ki aklıma, soruya karar verdikten sonra, bunu yazıya geçirmeden önce, içimde ağır ağır atan bir damar gibi tüm benliğimle seni hissederken kalbim, aklımın gözü seni görmüyordu. Aklımın gözü namlunun ucunda, namlunun ucu sorumun içindeydi.

Hikayemdeki kadını ya da seni değil, daha zeki olanın hayatta kalacağı iki aşık düşlemiştim sorumda. Bir kadına ölesiye aşık olabilecek kadar genç ve aptal iki kederli kurban. Kadının diğeriyle mutlu olacağı hayali kendilerini kıskançlıktan ya da ölmekten daha çok korkutan bu iki aşığın rus ruletiyle yalnız kadına değil bütün bir aleme meydan okumalarını sinsice ve çocukça bir neşeyle düşlemiştim. Şimdi siz de bu aşıkların yerine koyun kendinizi ve hayatta kalıp sizi o güzeller güzeli kadınla mutlu rüyalar da görebileceğiniz günlere götürecek doğru çözümü kalbinizin aklıyla bulun.

İşte bu iki aşık altıpatlar bir silahla Rus ruleti oynamaya karar verir. 6 kurşun yuvası olan silindire İKİ kurşun PEŞ PEŞE yerleştirilir ve silindir çevrilir. İlk kişi silahı kendi kafasına sıkar ama silah patlamaz, tetik boşa düşer ve silahı diğerine uzatır. İkinci kişinin önünde 2 seçenek vardır:

Değerleri size bağlı olan bir denklem.
Değerleri size bağlı olan bir denklem.