Siyonizm

Kudüs şehrine yakın bir tepe olan ‘Zion’ kelimesinden türetilmiş, işgalci İsrail’in ulusal ideolojisi olan kavram. Siyon’a geri dönme idealiyle 19. yüzyılın başlarında kurulan politik hareket. Ya da siz ona İngilizlerle Amerikalıların ürettiği terör hareketi deyin. Zeminini uydurma bir Yahudi toplumu fikrine dayandırmış, dünyanın para baronlarıyla iş birliği içerisinde ihanet ve şiddet sarmalını başlatmış yedi başlı şeytan. Kelli felli uluslararası toplantılarda Osmanlı’nın toprakları bölüştürülürken pay kapmaya çalışan hırslı ve ırkçı yapılanma. Katliamların piri bu yapılanmanın cürüm dosyası pek kabarık: Deir Yasin, Sabra ve Şatilla, Sasa’, Han Yunus, El-Halil, Cenin ve daha nice katliam… Kısaca modernize edilmiş ‘benî isrâil terörizmiyle’ Filistinlileri şehit etmenin, yerlerinden sürmenin, göçe zorlamanın ya da korkunç yöntemlerle vatandaşlık haklarından mahrum bırakmanın adıdır siyonizmdir.

Bütünüyle budur.

Bütünüyle işgal. Sömürünün sistemleştirilmiş hali. Çocuk katletmeyi meşru gören vicdansızlık. Kendileri dışında herkesin olmaması gerektiğine inanan zorbalık. Lanetliler topluluğu. Peygamber katilleri. İsmet Özel’in ifadesiyle; “dünyadaki yeni Tanrı’nın para olduğuna inanan” dinsizlik. Başlı başına kötülük.

Bütünüyle hırsızlık. Filistin topraklarını gasp eden canavarlık. Akıl dışı bir faşizm ideolojisi. İnsanlığın kalbine yerleştirilmiş ur. Vicdanın ve merhametin yitimi. Çocuk çığlığıyla, anne feryadıyla cesaret bulan kalpsizlik. Başlı başına zulüm.

Bütünüyle kin. Fıtratındaki kinle bölücülüğü ve ayrımcılığı körükleyen milletin bir diğer adı. İngilizlerin ve Amerikalıların dünyanın bedenine saldığı hastalık. İnsanı olduran şeylerin tamamının önündeki engel. Başlı başına kahır.

Bütünüyle bela. Hristiyan dünyasının kendisinden kurtulmak adına İslam aleminin başına saldığı bela. Bitmek bilmeyen bir açgözlülükle yakıp yıkan acımasızlık. Başlı başına ihtiras.

Bütünüyle ahlâksızlık. Bir kafesin içine hapsettikleri asil bir milletin acılarıyla alay eden ahlâksızlar güruhu. Sebep oldukları yoksunluğa karşılık efendilerinin önlerine attığı geçici varlıkla avunan eblehler cemiyeti. Kahramanların karşısında tir tir titreyen ödleklik. Başlı başına korkaklık.