Tordemir yazıları: Dijital polit büro

Büyük Sıfırlama modellerinden birinin sahibinin Rehoboam sistemini kurmak isteyenler olduğunu biliyoruz.
Büyük Sıfırlama modellerinden birinin sahibinin Rehoboam sistemini kurmak isteyenler olduğunu biliyoruz.

İzmler son tahlilde insan aklını mengenede tutmaktan öte gidemez. Bunların bazılarının zamanla komünizm, sosyalizm, neo-liberalizm vb. örneklerinde olduğu gibi Dijital Kafes'in mutlak kölelik mahzenine inen merdivenin bir basamağı hâline dönüşmesi mukadderdir.

Das Global

Covid-19 sayesinde Büyük Sıfırlama (Great Reset) zamanlarında olduğumuza ve eskinin tasfiyesinin kaçınılmaz olduğuna iyice kani olduk. Sadece bunun nasıl olacağını merak ediyor ve hayırlı bir sonucun hayalini kurmaya devam ediyoruz.

Diller, dinler ve tarihi geçmiş unutturulacak. Genetik müdahale de kullanılarak büyük silinme operasyonu yapılması planlanıyor. Amaç bu, saklanmıyor, ortada.

Bir küresel finans ağası yakınlarda küresel sosyalizme yakın olduğumuzu söyledi. En yeni "izm"imiz yapımda yani. Yakında 150 küsur yıl sonra Das Kapital benzeri bir kitap medya tarafından dünya çapında üne kavuşturulabilir. İsmi de "Das Global" olur bakarsınız. Bugünlerin Marks'ının namını parlatmaya başlamak için şu anda geri sayılıyor olabilir. Cemil Meriç "izm"lerin idraklara giydirilmiş deli gömleği olduğunu söylemişti ve zaman onu haklı çıkardı. Komünizmin ve sosyalizmin örneğin pratikteki uygulaması büyük hayal kırıklığı yaratmıştır. Bunların kıymetiharbiyesi kalmamıştır derken, meydana eski sistemi savunan ve kapitalizm ötesi sistemden dem vuran iki çeşit sosyalist akım çıkacak gibi görünüyor. Bakalım Das Global - Das Kapital maçı nasıl sonuçlanacak.

Samsa Kapısı 4.0

Bazılarınız hatırlayacaktır. Modernitenin üç kapısından biri için kullandığım bir isimdir bu ve bu kapı modern kölelere tahsis edilmiştir. Şu andaki Samsa Kapısı 3.0 modeldir henüz. Buhar, elektrik ve bilgisayar şeklinde endüstrinin üçüncü aşamasını temsil eder. 4.0 ise endüstrinin dördüncü aşamasıdır. Nesnelerin interneti, siber-fiziksel sistemleri kapsar. Robotlar, yapay zekâ, üç boyutlu yazıcılar, içinde işçi çalışmayan karanlık fabrikalar. Yani küresel ölçekte devasa bir işsizlik hemen dibimizde durmaktadır.

Hangi Dolores?

Dolores insanların dünyasında devrim yapmak amacındadır.
Dolores insanların dünyasında devrim yapmak amacındadır.

Westworld adlı diziyi biliyorsunuz. Bu yıl üçüncü sezon gösterildi. Çok kısa özet vereyim. Yakın gelecekteyiz. ABD'de Westworld adlı Western-Vahşi Batı dekorlu androidlerin yaşadığı, elitlerin ziyaretçi olarak gelip her türlü cevizi kırdığı bir belde var.

Buradaki android kızlardan Dolores insanların onları kötücül amaçlarla kullanmalarına karşı isyan bayrağını çeker. İkinci sezon bunu işler.

Dolores adı, İspanya İç Savaşı sırasında La Passionaria (Tutku Çiçeği) lakabıyla ünlenmiş olan, dünya işçi hareketinin azizesi konumundaki komünist lider Dolores İbarruri'den esinlenmiştir.

Çünkü Dolores insanların dünyasında devrim yapmak amacındadır. Bunun için kendine bir devrim lideri arar ve Caleb adlı asker eskisi, işsiz ve sistem açısından önü kapalı birini bulur.

Rehoboam

Süper yapay zekâ insanlara kader biçmekte ve özgür iradeye hiç yer bırakmamaktadır.
Süper yapay zekâ insanlara kader biçmekte ve özgür iradeye hiç yer bırakmamaktadır.

Konumuz dizi değil. Çok kısa tutuyorum. O sırada insanların dünyası Rehoboam adlı bir yapay zekâ tarafından A'dan Z'ye idare edilmektedir. Süper yapay zekâ insanlara kader biçmekte ve özgür iradeye hiç yer bırakmamaktadır. Bir de en büyük sermayedar Serac karakteri vardır. Zamanla onun yapay zekâ ile birlikte çalıştığını anlarız. Bu organik bir işbirliğidir.

Serac hem dışarıda hem de Rehoboam'ın içerisindedir. Birlikte insanlığı güdüyorlardır. Rehoboam adının anlamı nedir peki? Tarihi bir şahsiyettir. Kral Davut'un torunu, onlar kral diyorlar, Kral Süleyman'ın oğludur.

Yehuda'nın ilk kralıdır ve zamanla Yahova'ya olan inancını kaybederek putperest olmuştur. Yakın gelecekte insanlığın kaderini tayin eden insan-yapay zekâ birimine bu adın verilmesi modernite iyi okunduğunda şaşırtıcı gelmeyecektir sanırım.

Ayın Karanlık Yüzü

Dolores Caleb'i devrim lideri yapar ve bir dizi mücadelenin sonunda bir başka android hanımın yardımıyla Rehoboam'u devre dışı bırakmayı başarır. Kader Lordu Sistem durunca insanların özgür iradesi serbest kalır. Artık sokaklarda yeniden kaos hüküm sürecektir. Sezon finalinin bitiminde Pink Floyd'un ünlü "Dark Side of the Moon" (Ayın Karanlık Yüzü) parçasının çalınması da çok manidardır. Şimdi Rehoboamsız hayatta görürsünüz gününüzü der gibidir.

Kader Lordu Sistem durunca insanların özgür iradesi serbest kalır.
Kader Lordu Sistem durunca insanların özgür iradesi serbest kalır.

KKP ve Teşhis Süreci

Şu anda algımız "korona korkusu pandemisi" ile perdelenmiş durumda. Büyük Sıfırlama plan ve hamlelerinden hangisinin galebe çalacağını bilmiyoruz ve sonrasında hangi muhtemel aşamalardan geçeceğimizi irdeleyip duruyoruz. Olan bitenleri anlama ve teşhis koyma sürecindeyiz. Bu aşamanın mümkün olduğu kadar kısa sürmesi için gözümüzü dört açmalıyız. Çünkü ardından "Biz şimdi acilen ne yapmalıyız?" sorusu gündeme gelecek. Türkiye dünya çapında çok büyük bir yıkım gerçekleşmezse bölgesinin yıldızı konumuna gelecek, değişime hızla ayak uydurarak ve Endüstri 4.0 içerisindeki onurlu yerini alacak. Dünyanın merhamet merkezi olan ülkemiz bu vartayı başarıyla atlatacak inşallah. .

Dijital Polit Büro

Büyük Sıfırlama modellerinden birinin sahibinin Rehoboam sistemini kurmak isteyenler olduğunu biliyoruz. Dizisi bile yapılmış. İsim takdim edilmiş. Küresel sosyalizm ve kulağa çok insancıl gelen vatandaşlık maaşı bir mazmozdur, yani yemleme. Amaç özgür iradeye izin vermeyen bir DPB, Dijital Polit Büronun kurulması ve ardından mutlak köleliğe geçiş sürecinin başlatılmasıdır. Neredeyse bütün belli başlı izmler 19. yüzyıl ortalarında İngiltere'de imâl edildi. İzmler son tahlilde insan aklını mengenede tutmaktan öte gidemez. Bunların bazılarının zamanla komünizm, sosyalizm, neo-liberalizm vb. örneklerinde olduğu gibi Dijital Kafes'in mutlak kölelik mahzenine inen merdivenin bir basamağı hâline dönüşmesi mukadderdir.

  • Deri altı kuantum mürekkep, çipleme, Neo-M robotlar şehri, Transhumanizm Projesi, vb. bu amaca yönelik kullanılabilir. Hatta salt bu amaçla tasarlanmış da olabilir.

Rehoboam dünya ahalisinin tepesinde Demokles'in kılıcı gibi durmaya devam edecek yani. En birinci hedefimiz rakibimizin teknolojisiyle silahlanmaktır. Bilimden teknolojiden değil, kötücül niyetlerin bunları şeytani amaçlarla kullanmasından korkuyoruz. Özellikle yazılım alanında sıçrama yapmamız gerekiyor. Hindistan bunu başardı. Kırk bin evliyanın ayağını bastığı Anadolu'nun çocuğu, bu kadim toprakların insanı bunu haydi haydi başaracaktır. İlk örneklerini görmeye başladık bile.

Rehoboam benzeri insanla hibrit çalışan bir yapay zekâ sistemi kurulabilirse eskiye ait kitap, film kaydı, ses kaydı, dijital ortamdaki tüm bilgiye erişim DPB tarafından yasaklanacak. Diller, dinler ve tarihi geçmiş unutturulacak. Genetik müdahale de kullanılarak büyük silinme operasyonu yapılması planlanıyor. Amaç bu, saklanmıyor, ortada. Dünya insanı hep birlikte bu desiseye karşı çıkacağız. Mücadele çetin geçecek, ama asla başaramayacaklar.