TRT’nin “Humanitarian Film Festival”i seyirciyle buluşuyor

TRT’nin “Humanitarian Film Festival”i  seyirciyle buluşuyor.
TRT’nin “Humanitarian Film Festival”i seyirciyle buluşuyor.

TRT’nin, insanı ve insana ait değerler bütününü merkeze alan anlayışı ile hayata geçirdiği TRT World Citizen “Humanitarian Film Festival” (İnsani Film Festivali), bu yıl da seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. Küresel insani sorunlara ışık tutmak amacıyla gerçekleştirilen ve jüri başkanlığını ünlü yönetmen Derviş Zaim’in üstlendiği “Humanitarian Film Festival” kazananları, 5 Kasım Pazar günü İstanbul’da düzenlenecek törenle ödüllerine kavuşacak.

Tüm dünya vatandaşlarına yol göstermek ve iz bırakmak hedefi ile “insan odaklı” bir şekilde çalışan TRT World Citizen tarafından düzenlenen “Humanitarian Film Festival” (İnsanı Film Festivali), bu yıl da izleyici ve sektör profesyonelleri ile buluşmaya hazırlanıyor. Türkiye, İspanya, Amerika, Fransa, Hindistan, Nijerya, Kırgızistan, Pakistan gibi birçok farklı ülkeden 370’ten fazla filmin başvurduğu festivalin kazananları, 5 Kasım Pazar günü İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek etkinliğin ardından ödüllerine kavuşacak.

Filmler, uluslararası jüri tarafından değerlendirildi

Dünyanın dört bir yanından gelen orijinal filmlerin gösterileceği festivalde finale kalan filmler sinema endüstrisinin önemli isimlerinden oluşan uluslararası jüri tarafından değerlendirildi. Festivalin jüri başkanlığını “Tabutta Röveşata” ve “Nokta” gibi ödüllü filmlerin yönetmeni Derviş Zaim’in üstlendiği “Humanitarian Film Festival”de, En İyi Film, En İyi İkinci Film, En İyi Üçüncü Film ödülleri ve İklim Farkındalığı Özel Ödülü sahiplerini bulacak.

Atölyeler ve söyleşiler gerçekleşecek

Katılımcıların, ulusal ve uluslararası isimlerle iletişim ve iş birliği içerisinde olacağı TRT World Citizen “Humanitarian Film Festival” projesine kayıtlar https://www.worldcitizenfilmfe... adresinden yapılabiliyor.