Unutulmayan

Cihan Aktaş
Cihan Aktaş

Cihan Aktaş, insanların hâllerine, dünyalarına bir de buradan bakın diyor. Ve her şeye rağmen umudu hatırlatıyor bizlere... Yeniden yola koyulup bu pencereden de bakmanın zamanı gelmiştir belki de kim bilir?

Cihan Aktaş, insanların hâllerine, dünyalarına bir de buradan bakın diyor.
Cihan Aktaş, insanların hâllerine, dünyalarına bir de buradan bakın diyor.

Sanki yıllardır önünden geçip gittiğimiz, hafifçe başınızı çevirip bir baksak göreceğimiz, terk edilmiş bir evin bahçesine benziyor Cihan Aktaş’ın öyküleri. Bu öyküler ayrılmalarıyla, kavuşmalarıyla hep kendini hatırlatacak bir yolculuğa çağırıyor okurunu. İnsanların hâllerine, dünyalarına bir de buradan bakın diyor. Ve her şeye rağmen umudu hatırlatıyor bizlere... Yeniden yola koyulup bu pencereden de bakmanın zamanı gelmiştir belki de kim bilir?

  • Ben Alageyik - Arda Arel
  • Ben Alageyik‘te bizi dedemizin anlattığı masalları hatırlatan, ormanlar, aslanlar, çöller karşılıyor.
  • Ben Alageyik‘te bizi dedemizin anlattığı masalları hatırlatan, ormanlar, aslanlar, çöller karşılıyor. Kendinizi bir anda bir ormanda, bazen ıssız bir çölde bulabilirsiniz. Şşt sessiz olun! Aslanları uyandırmayın; masalınız en heyecanlı yerinde sonlanmasın, sabırlı olun, dinleyin; büyülü dünyanın size kapılarını açmasını bekleyin…

Eser, usta şairin hayatının son yirmi beş yılında yapılan röportajlardan oluşuyor.

Sana vana vatanıma dair konuşmalar - Erdem Bayazit

Bir neslin ağabeyi Erdem Bayazıt’ın gençlere açtığı yolu, şiirlerinin, kitaplarının yanı sıra verdiği röportajlardan da öğrenmemiz mümkün. Sadece denemeleri, şiirleri ve yazıları değil röportajları da şairin fikir ve yazın hayatına dair önemli bilgiler içeriyor. Usta şairin hayatının son yirmi beş yılında yapılan röportajlardan oluşan bu eser, Erdem Bayazıt’ ın bilinmeyen pek çok yönü ve tecrübesiyle buluşturuyor bizi.