Ve ben yalnız

Türkiye'nin ilk caz yorumcusu unvanına sahip olan Sevinç Tevs.
Türkiye'nin ilk caz yorumcusu unvanına sahip olan Sevinç Tevs.

Sevinç Tevs, alanındaki tüm öncü çalışmalarına rağmen ne yazık ki günümüzde hak ettiği değeri görmeyen bir sanatçı. Kırk altı yaşında kanserden vefat etmesi üzerine TRT Arşiv vesilesiyle bazıları "Ve Ben Yalnız", "İstanbul", "Oklahoma Blues" ve "Take the A Train" olan yalnızca birkaç şahane parça kalabilmiş ondan geriye.

Ve Ben Yalnız / Sevinç Tevs

Türkiye'nin ilk caz yorumcusu unvanına sahip olan Sevinç Tevs'ten "Ve Ben Yalnız"; Tevs'in etkileyici sesi ve büyülü, esrarengiz havası ile âdeta farklı bir diyardan sesleniyor bizlere.

Ankara Devlet Konservatuarından dünyaya uzanan müzik yolculuğu süresince birçok ilklere imza atmış olan Sevinç Tevs, alanındaki tüm öncü çalışmalarına rağmen ne yazık ki günümüzde hak ettiği değeri görmeyen bir sanatçı. Kırk altı yaşında kanserden vefat etmesi üzerine TRT Arşiv vesilesiyle bazıları "Ve Ben Yalnız", "İstanbul", "Oklahoma Blues" ve "Take the A Train" olan yalnızca birkaç şahane parça kalabilmiş ondan geriye.

Unutulmaz / Cihat Aşkın

Geçtiğimiz yıl çıkış yapan Türk Valsleri albümünde Cihat Aşkın, eski Türk valslerini bugüne uygun bir müzikalite ile oldukça masalsı bir tonda yeniden hayata kazandırıyor. "Şimdi size bir Batı valsi çalacağız, ama Türk üslubuyla." der bir dinletisinde. Ege Türküsü, İstanbulin ve piyanist Mehru Ensari ile birlikte çıkardığı "Minyatürler" albümlerinde bizim topraklarımıza ait şarkı ve türkülere yeniden hayat vererek apayrı bir müzik zevki tattırıyor dinleyenlerine.

  • Günümüzün önde gelen keman virtüözlerinden Cihat Aşkın, İTÜ Oda Orkestrası'nın kurucusu ve Türk keman ekolünün de uluslararası bir temsilcisi aynı zamanda.

Other Lives grubu, "indie rock" türünde oldukça başarılı ve özgün örnekler ortaya koyuyor.
Other Lives grubu, "indie rock" türünde oldukça başarılı ve özgün örnekler ortaya koyuyor.

Dust Bowl III / Other Lives

Minimalist, döngüsel ritimlere ve derinlikli şarkı sözlerine sahip parçaları ile dinleyicisine sonsuz bir akışa kapıldığı hissini yaşatan Other Lives grubu, "indie rock" türünde oldukça başarılı ve özgün örnekler ortaya koyuyor.

Müzik hayatına Oklahoma'da başlayan bu bağımsız rock grubu, aynı zamanda alternatif rock türünde milyonların favorisi olan Radiohead grubu ile de yakın etkileşim içerisinde. Nisan ayında "For Their Love" albümünü çıkaran Other Lives'ın önümüzdeki Ekim ayında Türkiye'deki ilk konserlerinin gerçekleşmesi bekleniyor. Meraklılarına da buradan duyurmuş olalım.