Yüzün varsa naklet!

Yüzün varsa naklet!
Yüzün varsa naklet!

Doktorumuz Türkiye’den gitmesin. Çünkü yüzünü değiştirmesi gereken o kadar fazla insan var ki, burada ihya olur, çok ekmek kazanır! Kendisine uzun ömür ve başarı dilerim.

4. Murat içki ve tütünü yasakladığında bir gün Bekri Mustafa’yı dar bir sokakta şarap içerken görür. Bekri Mustafa hemen fark edip, şişeyi arkasında tutar ve geri geri gidip duvara yaslanır.

4. Murat der ki: “ Bekri elini uzat” Bekri Mustafa arkasında gizlediği şişeyi sol eliyle tutup sol kolunu öne uzatır. Padişah, bu kez “Diğer kolunu uzat” dediğinde Bekri Mustafa yeniden öbür eliyle şişeyi saklayıp kolunu uzatır. 4. Murat: “İki elini birden uzat şimdi” der. Bekri Mustafa, şarap şişesini beliyle duvar arasında sıkıştırıp iki kolunu birden öne uzatır.

Yazdığım her konuya halen küfür mailleri alıyorum, çünkü insanların maskelerini indirip çıplak bırakıyorum. Şişeler kırılıyor, kendilerine atacakları yalanları kalmayınca da bana küfrediyorlar.

Padişah 4. Murat, sakallarını sıvazlayıp “ Üç adım öne gel” deyince, Bekri Mustafa ezik bir suratla cevaplar: “Yapma Murat, şişeyi kıracaan…”

Galiba durum bu…

Yazdığım her konuya halen küfür mailleri alıyorum, çünkü insanların maskelerini indirip çıplak bırakıyorum. Şişeler kırılıyor, kendilerine atacakları yalanları kalmayınca da bana küfrediyorlar ama ben yazmaya devam ediyorum. Tüm şişeler kırılıncaya kadar da devam edeceğiz inşallah!

Yüzde yüz garantili yüz nakli yapılır!

Dünyada ikinci kez yüz nakli yapan plastik cerrah Ömer Özkan ile çok eskiden beri defalarca çay içtiğimiz için olsa gerek, benim çirkin yüzüme bakıp bakıp mesleğinde kendini çok iyi yetiştirdiğini söyleyebilirim.

Ömer kardeşimiz o zamanlar Hacettepe Hastanesi Plastik Cerrahi Bölümü’nde çalışıyordu, ben de galiba “İtin Biri” romanımı yazdığım yıllarda plastik cerrahideki hastaların psikolojilerini inceleyebilmek için yalancı refakatçiyi oynuyor, bilgiler topluyordum. Bilenler bilir “Çöldeki Penguen” kitabımda da bu tip yazılarım vardır.

Ömer kardeşimin Haymanalı olduğunu hatırlıyorum, yanlışım varsa özür dilerim.

  • Aradan yıllar geçti, onun Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yüz nakli gerçekleştirdiğini duydum. Bir haftadır dünya sallanıyor. Dünyanın her yerinden müthiş teklifler gelmesine rağmen Ömer Türkiye’de kalacağını, memleketine hizmet edeceğini açıkladı, hepimiz onun bu soylu davranışına tanık olup çok mutlu olduk.

Bana da kalırsa doktorumuz Türkiye’den gitmesin. Çünkü yüzünü değiştirmesi gereken o kadar fazla insan var ki, burada ihya olur, çok ekmek kazanır!

Kendisine uzun ömür ve başarı dilerim. Bizleri bahtiyar etti, kendisi de hayırlara vesile olur inşallah.

Yüz nakli üzerine birkaç diyalog:

1-) Yoh abim be, biz kim yüz nakli kiim? Dışarıdan getirip oturtuyorlar, montaj sanayi gene, böyyük bi başarı goremiyom ben şahsen…

2-) Yüzü eskiyen şöhretler için eyi oldu bee, şinci eski yüzünü getir yenisini götür vay be!

3-) İki yüz yaptırana üçüncüsü bedava!

Yoh abim be, biz kim yüz nakli kiim?
Yoh abim be, biz kim yüz nakli kiim?

4-) Bayandan ikinci el temiz yüz… Sadece iki çizik var, macunla hallederiz…

5-) Oluum, maden yüz nakli çıktı, biz niye nakliye şirketi kurup malı götürmüyoz ki?

6-) İkiyüzlü adam değilim ben, tedbir tedbir, bi tanesi stepne ne olur ne olmaz, darbe marbe, Allah korusun, belli mi olur…

7-) Bıyığının ortası olan bi adamla yüzümü takas etmek istiyom, benim bıyığım onun şöhreti olacak, ilgili kişilerin dikkatine…

8-) Yüz nakli caiz değildir, yarın ahirette hangi yüzle hesap vereceksiniz muhterem müminler?

9-) Hiyyuu… Japon olacam, akıllı olacaam, ben de saygı görecem oğlum…

10-) Kooperatifi yok mu bunun, parça parça yapsak, yıllara yaysak, yavaş yavaş ödesek?

11-) Bankaya gittim, yüzüme bile bakmadılar, kredi alamadım, yoksa ben de yaptıracaktım…

12-) Ucuz yollu toplama yüz nakli yapılır