Tarihe düşen kayıtlar

Bazen günümüzü anlamak için tarihe düşen notları okumak geriyor olabilir...



Abdülhamid'in Ermeni bahçıvanı

                                    “Yıldız Parkı'nın demirbaşlarından biri de Abdülhamid zamanından beri bahçıvanlık yapan Zare Keçiyan'dır.” (Cephe, Haziran 1946)
Abdülhamid'in Ermeni bahçıvanı “Yıldız Parkı'nın demirbaşlarından biri de Abdülhamid zamanından beri bahçıvanlık yapan Zare Keçiyan'dır.” (Cephe, Haziran 1946)
Darbenin marşı da olur mu demeyin!
“Selam selam orduya
 Selam bütün millete
 Selam selam gençliğe
 Selam bütün halkıma”
Darbenin marşı da olur mu demeyin! “Selam selam orduya Selam bütün millete Selam selam gençliğe Selam bütün halkıma”
İki üstad hapishaneye adım atıyor

                                    Necip Fazıl ve Osman Yüksel Serdengeçti Malatya faciasını müteakip Ankara Hapishanesi'ne giriyorlar. (Serdengeçti, Mart 1956.) Osman Yüksel fotoğrafın altın şu notu düşmüş: “Burasını evim kadar tanıyorum. Bu, benim hapishaneye 7 nci girişim! Dağınık saçlarımla etrafıma bakıyor, bizi seyretmeye gelenleri seyrediyorum.”
İki üstad hapishaneye adım atıyor Necip Fazıl ve Osman Yüksel Serdengeçti Malatya faciasını müteakip Ankara Hapishanesi'ne giriyorlar. (Serdengeçti, Mart 1956.) Osman Yüksel fotoğrafın altın şu notu düşmüş: “Burasını evim kadar tanıyorum. Bu, benim hapishaneye 7 nci girişim! Dağınık saçlarımla etrafıma bakıyor, bizi seyretmeye gelenleri seyrediyorum.”
İspanya kral ve kraliçesinin Yahudileri kovma fermanı

                                    Kral Ferdinand ve Kraliçe İzabella 31 Mart 1492 tarihli bu fermanla ülkelerindeki Yahudileri kovmuşlardı.
İspanya kral ve kraliçesinin Yahudileri kovma fermanı Kral Ferdinand ve Kraliçe İzabella 31 Mart 1492 tarihli bu fermanla ülkelerindeki Yahudileri kovmuşlardı.