Dogecoin nedir ve nasıl alınır?

Son zamanlarda en çok talep gören kripto paralardan biri olan Dogecoin.
Son zamanlarda en çok talep gören kripto paralardan biri olan Dogecoin.

En çok tercih edilen kripto paralardan biri olan Dogecoin'i sizler için araştırdık. Dogecoin nasıl alınır ve tarihi nedir gibi soruların yanı sıra üretim limitlerini de öğrenebilirsiniz.

İÇİNDEKİLER

Dogecoin mizahi bir coindir. Mizah amaçlı üretilmiştir. Kısa süre içinde Dogecoin en çok işlem gören ve talep edilen kripto para birimlerinden bir tanesi olmayı başarmıştır.

Doge coin kelimeleri İngilizcede köpek anlamına gelen dog tan türerilmiştir. İnternette yer alan tartışmalara göre 2005 senesinde yapılan Home Star Runner isimli kukla gösterisinde bir bölümünde bu para biriminden bahsedilmiştir. Dogecoin, bir diğer kripto para birimi olan Litecoin ile çok benzerdir. Doge sobetlerinde adı geçen Shiba Inu cinsi köpeği, logo olarak kullanmışlardır. Doge coin, Billy Markus isimli kişi tarafından dizayn edilmiştir. Yapmış olduğu bu dizaynla amacının kripto paralara ilgi duymayan kişilerin de ilgi duymalarını sağlamak olduğunu söylemiştir. Bu gün DOGE, sektörde ilk 20 arasında yer almayı başarmıştır.

Dogecoin üretim limiti nedir?

Dogecoin üretim limiti blok zamanları 1 dakika olarak tasarlanmıştır. Herhangi bir üretim limiti bulunmaz. Bu da önemli bir avantaj olarak görülmektedir. Sektöre girmelerinden beri DOGE madenciliğe büyük önem vermiştir.

Günümüzde bitcoin madenciliği yapmanız için çok büyük maliyetleri gözden çıkarmanız gerekirken Doge için aynı şey değildir. Bitcoin için zaman da önemli bir kısıtlayıcı olarak görülmektedir. Ne var ki Doge ile iş yerinizde ve evinizde kullanmış olduğunuz normal cihazlar ile mining yapabilirsiniz. Bu özelliği Doge un büyük bir avantajıdır. Yüzlerce hatta binlerce Doge yapmak mümkündür. Hem de kısa süre içinde!

Dogecoin ne yapar?

Dogecoin işlemleri Litecoin’e dayanmaktadır. Litecoin üzerinden yapılan bütün değişiklikler aynı zamanda bu kripto para birimi için de geçerli olmaktadır. Doge coin hiçbir zaman block chain kullanımı ile çığır açmayı hedefleyen bir yer olmamıştır.

Bunun yerine Dogecoin basit bir kripto para birimi olarak işlem görmektedir. Doge coin sayesinde çok küçük işlem ücretleri ödersiniz. Yatırım yapmak için beklemeniz gerekmez. İnsanların gerçekten kullandıkları bir para birimi olmayı başardı. BU da para biriminin kısa sürede popüler hale gelmesini sağladı.

The Doge coin Vakfı tarafından kurulan ve kar amacı güdülmeyen bir organizasyondur. Bu kurum amacını, tanıtım yapmak, hayır sever çabalarda bulunmak ve iyi niyet olarak açıklamıştır.

İlginizi çekebilir: Bitcoin nedir, nasıl çalışır?

Dogecoin vakfı nedir?

Dogecoin Vakfı adını yapmış olduğu yardım sever işlemler ile duyurmayı başarmıştır. İlk olarak kızak takımı için 50 bin dolar birikmesini sapladı.

Doge coin sayesinde o sene olimpiyatlarda Jamaika kızak takımı yarıştı. Bu girişim Doge coin’in ismini duyurdu ve çevreye olumlu sinyal verdi. Daha sonrasında vakıf, Kenya’da kuyu inşası için kolları sıvadı. İş birliği yaparak 40 milyon doge toplanmış oldu ve hedefe ulaşıldı. Vakıf aynı zamanda NASCAR pilotu Josh Wise’a sponsor olmak istemişlerdir. Bu amaçla 67 milyon doge yani 55 bin dolar toplanmıştır.

Dogecoin ekibinde kimler var?

Dogecoin ekibi tamamen gönüllü kişilerden oluşmaktadır. İlk olarak Billy Markus ve Jackson Palmer tarafından kurulmuştur. Geliştiriciler arasında ise Patrick Lodder, Ross Nicoll ve Maz Keller bulunmaktadır. Doge coin rakipleri arasında Bitcoin ilk sırada geliyor.

Ripple ve Ethereum da diğer rakiplerindendir. En değerli token olmak için yaratılmadığını söyleyen para birimi yaratıcıları özellikle para biriminin değerinin düşük kalmasını istediğini söylediler.

Bu şekilde çevrim içi olarak az miktarda para yatırmak için rahatça Dogecoin tercih edilmektedir. 2 seneden beri tek bir güncelleme bile yayınlanmamıştır. Para biriminin sürekli gelişen kripto para dünyasına uyum sağlaması için bir an önce güncelleme yapması bekleniyor.