06 Kasım: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

AKM Projesi
AKM Projesi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı belli oldu, Cumhurbaşkanı Erdoğan AKM'nin tanıtım toplantısında konuştu... 06 Kasım'da Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin.

06 Kasım'da Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni AKM Projesi'ni tanıttı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı belli oldu haberine kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan AKM Projesini açıkladı

                                    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde Yeni AKM Projesi'nin tanıtım toplantısında konuştu. 2019 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması planlanan projenin detayları açıklandı. "Taksim Meydanı'nda inşallah araçları da görmeyeceğiz. Gümüşsuyu'ndan yerin altından Taşkışla'ya doğru devam edecek. AKM'nin önünden araç trafiğini görmeyeceksiniz. Yayalaştırılmış bir Taksim Meydanı'nı göreceksiniz. 2500 kişi içeride programları izleyecek ama bunun dışında da, dışarıda dev ekrandan halkımız meydanda çimlerin üzerinde, banklar üzerinden veya ayakta orayı izleme imkanı bulacak. Dünyada gelişmiş ülkeler meydanları ile anılır. Hepsinin kendilerine has meydanları vardır, bizim maalesef bu tür meydanlarımız hep yok oldu."
Cumhurbaşkanı Erdoğan AKM Projesini açıkladı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde Yeni AKM Projesi'nin tanıtım toplantısında konuştu. 2019 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması planlanan projenin detayları açıklandı. "Taksim Meydanı'nda inşallah araçları da görmeyeceğiz. Gümüşsuyu'ndan yerin altından Taşkışla'ya doğru devam edecek. AKM'nin önünden araç trafiğini görmeyeceksiniz. Yayalaştırılmış bir Taksim Meydanı'nı göreceksiniz. 2500 kişi içeride programları izleyecek ama bunun dışında da, dışarıda dev ekrandan halkımız meydanda çimlerin üzerinde, banklar üzerinden veya ayakta orayı izleme imkanı bulacak. Dünyada gelişmiş ülkeler meydanları ile anılır. Hepsinin kendilerine has meydanları vardır, bizim maalesef bu tür meydanlarımız hep yok oldu."
Ankara, Mustafa Tuna'ya emanet

                                    Ankara'da Melih Gökçek'in istifasını açıklamasının ardından Ankara'nın yeni belediye başkanı belli oldu.
Muhalefetin aday göstermediği seçimde AK Parti'nin adayı Mustafa Tuna 136 oyun 104’ünü alarak Ankara’nın belediye başkanı seçildi.
Ankara, Mustafa Tuna'ya emanet Ankara'da Melih Gökçek'in istifasını açıklamasının ardından Ankara'nın yeni belediye başkanı belli oldu. Muhalefetin aday göstermediği seçimde AK Parti'nin adayı Mustafa Tuna 136 oyun 104’ünü alarak Ankara’nın belediye başkanı seçildi.
ABD'de kiliseye silahlı saldırı: 26 kişi yaşamını yitirdi

                                    ABD'nin Teksas eyaleti San Antonio şehrinde, kiliseye giren bir cani, ayin esnasında insanlara ateş açtı. Saldırıda 26 kişi yaşamını yitirirken 30 kişi de yaralandı. Teksas’ın Sutherland Springs bölgesinde silahlı saldırıyı gerçekleştiren caninin 26 yaşındaki Devin Patrick Kelley olduğu açıklandı.
ABD'de kiliseye silahlı saldırı: 26 kişi yaşamını yitirdi ABD'nin Teksas eyaleti San Antonio şehrinde, kiliseye giren bir cani, ayin esnasında insanlara ateş açtı. Saldırıda 26 kişi yaşamını yitirirken 30 kişi de yaralandı. Teksas’ın Sutherland Springs bölgesinde silahlı saldırıyı gerçekleştiren caninin 26 yaşındaki Devin Patrick Kelley olduğu açıklandı.
Lucescu'dan skandal röportaj: Türkiye'yi ve Türk futbolcuları aşağıladı

                                    A Milli Takım teknik direktörü Mircea Lucescu, İtalyan basının önemli spor kuruluşlarından La Gazzetta dello Sport’a skandal niteliğinde bir röportaj verdi.
Demecinin hemen hemen her bölümünde Türkiye’yi ve milli futbolcuları eleştirenRumen teknik adam, şikayet etmenin dozunu kaçırdı. Yabancı sınırı konusuna değinen Lucescu, "Türkiye gibi Doğu ülkelerinde yabancı sınırı olmadan olmaz" ifadeleriyle şaşkınlık yarattı.
Lucescu'dan skandal röportaj: Türkiye'yi ve Türk futbolcuları aşağıladı A Milli Takım teknik direktörü Mircea Lucescu, İtalyan basının önemli spor kuruluşlarından La Gazzetta dello Sport’a skandal niteliğinde bir röportaj verdi. Demecinin hemen hemen her bölümünde Türkiye’yi ve milli futbolcuları eleştirenRumen teknik adam, şikayet etmenin dozunu kaçırdı. Yabancı sınırı konusuna değinen Lucescu, "Türkiye gibi Doğu ülkelerinde yabancı sınırı olmadan olmaz" ifadeleriyle şaşkınlık yarattı.
Fenerbahçe'den Stoilov bombası

                                    Fenerbahçe'de Aykut Kocaman'ın istifa etmesi durumunda yerine düşünülen teknik direktörler arasında ilk aday belli oldu. Bazı yöneticilerin Astana'nın teknik direktörü Stoilov'u önerdiği öğrenildi.
Fenerbahçe'den Stoilov bombası Fenerbahçe'de Aykut Kocaman'ın istifa etmesi durumunda yerine düşünülen teknik direktörler arasında ilk aday belli oldu. Bazı yöneticilerin Astana'nın teknik direktörü Stoilov'u önerdiği öğrenildi.
West Ham United'da Bilic dönemi sona erdi

                                    İngiltere Premier Lig ekibi West Ham United'da Hırvat teknik direktör Slaven Bilicile yollar ayrıldı.
Kulüpten yapılan açıklamada, yaklaşık 2,5 yıldır takımın başında bulunan Bilic'in görevine son verildiği bildirildi.
West Ham United'da Bilic dönemi sona erdi İngiltere Premier Lig ekibi West Ham United'da Hırvat teknik direktör Slaven Bilicile yollar ayrıldı. Kulüpten yapılan açıklamada, yaklaşık 2,5 yıldır takımın başında bulunan Bilic'in görevine son verildiği bildirildi.
Aykut Kocaman ilk kez konuştu: Sabote edildim

                                    Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında oynanan Osmanlıspor maçının ardından istifa kararı alan Aykut Kocaman, olaylı gecenin ardından sessizliğini ilk kez bozdu.
Takımla birlikte İstanbul’a dönmeyerek özel işleri için Ankara’ya geçen Aykut Kocaman, kimsenin ulaşmaması için telefonunu kapatsa da içini yakınlarına döktü. Deneyimli teknik adamın, yakın çevresine ‘sabote edildiğine inandığını’ söylediği belirtildi.
Güvendiği isimler tarafından yarı yolda bırakıldığını belirten Aykut Kocaman’ın, “Kimse elini taşın altına sokmadı. Güvendiğim isimler beni yarı yolda bıraktı” ifadelerini kullandığı kaydedildi.
Aykut Kocaman ilk kez konuştu: Sabote edildim Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında oynanan Osmanlıspor maçının ardından istifa kararı alan Aykut Kocaman, olaylı gecenin ardından sessizliğini ilk kez bozdu. Takımla birlikte İstanbul’a dönmeyerek özel işleri için Ankara’ya geçen Aykut Kocaman, kimsenin ulaşmaması için telefonunu kapatsa da içini yakınlarına döktü. Deneyimli teknik adamın, yakın çevresine ‘sabote edildiğine inandığını’ söylediği belirtildi. Güvendiği isimler tarafından yarı yolda bırakıldığını belirten Aykut Kocaman’ın, “Kimse elini taşın altına sokmadı. Güvendiğim isimler beni yarı yolda bıraktı” ifadelerini kullandığı kaydedildi.
Koenigsegg Agera RS dünyanın en hızlı otomobili oldu

                                    Yer uçağı olarak da adlandırılan ve 8 silindirli süper spor otomobil Koenigsegg Agera RS ekim ayının başında yaptığı 0-400-0 denemesiyle Bugatti’nin elindeki en hızlı unvanı almıştı. Agera RS'in 2441 metrelik bir mesafede 0’dan 400’e sonra tekrar 0’a inmesi sadece 36,44 saniyede sürdü.
Koenigsegg Agera RS dünyanın en hızlı otomobili oldu Yer uçağı olarak da adlandırılan ve 8 silindirli süper spor otomobil Koenigsegg Agera RS ekim ayının başında yaptığı 0-400-0 denemesiyle Bugatti’nin elindeki en hızlı unvanı almıştı. Agera RS'in 2441 metrelik bir mesafede 0’dan 400’e sonra tekrar 0’a inmesi sadece 36,44 saniyede sürdü.
Microsoft uyardı: Windows 10'a ücretsiz güncelleme için son gün 31 Aralık 2017!

                                    Microsoft; Windows 7 ve Windows 8 kullanıcıları için ücretsiz yükseltme imkanının yakın zamanda sonlanacağını duyurdu. Yani Windows 10'a yükseltme işlemini sürekli erteleyen kullanıcılar için tehlike çanları çalmaya başlıyor. Kısa süre önce açıklama yapan yazılım devi, en yeni işletim sistemine terfinin 31 Aralık 2017itibariyle sona ereceğini ifade etti.
Microsoft uyardı: Windows 10'a ücretsiz güncelleme için son gün 31 Aralık 2017! Microsoft; Windows 7 ve Windows 8 kullanıcıları için ücretsiz yükseltme imkanının yakın zamanda sonlanacağını duyurdu. Yani Windows 10'a yükseltme işlemini sürekli erteleyen kullanıcılar için tehlike çanları çalmaya başlıyor. Kısa süre önce açıklama yapan yazılım devi, en yeni işletim sistemine terfinin 31 Aralık 2017itibariyle sona ereceğini ifade etti.
Ford, direksiyon başında uyumayı önleyen şapka tasarladı: SafeCap!

                                    Amerika Birleşik Devletleri merkezli otomobil üreticisi Ford, uzun saatler boyunca araç kullanmak zorunda olan kişilere özel SafeCap isimli şapka geliştirdi. Bu şapka kafa hareketlerini anlık takip ederek olağan dışı bir durumda ses ve titreşim göndererek sürücüyü uyarıyor.
Ford, direksiyon başında uyumayı önleyen şapka tasarladı: SafeCap! Amerika Birleşik Devletleri merkezli otomobil üreticisi Ford, uzun saatler boyunca araç kullanmak zorunda olan kişilere özel SafeCap isimli şapka geliştirdi. Bu şapka kafa hareketlerini anlık takip ederek olağan dışı bir durumda ses ve titreşim göndererek sürücüyü uyarıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >