07 Kasım: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Aykut Kocaman
Aykut Kocaman

Başbakan Yıldırım ABD'ye gitti, yeni kimlik kartlarıyla isim ve soyad değiştirmek artık mümkün... 07 Kasım'da Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin.

07 Kasım'da Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, iPhone X'in Türkiye çıkış tarihi açıklandı, isim ve soyad değiştirmek artık mümkün, haberine kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

"Türkiye’de artık hiçbir şey 3 Kasım’dan önceki gibi olmayacaktır"

                                    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Geçtiğimiz Cuma günü 3 Kasım 2002 seçimlerinin yıl dönümüydü. Partimiz bu seçimlerde elde ettiği yüzde 34’lük oy oranıyla tek başına iktidar oldu. Bu oran ülkemizin son dönemde gördüğü en yüksek seçim başarısını ifade ediyordu. Milletimizin bize olan teveccühünü boşa çıkarmadık. Bu vesileyle bir kez daha kuruluşundan bu güne partimizin meclis grubunda ve parti organlarında görev almış tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyor, kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 3 Kasım seçimleri ülkemizde yeni bir dönemin miladı olmuştur. Türkiye’de artık hiçbir şey 3 Kasım’dan önceki gibi olmamıştır, olmayacaktır. Krizlerin, kavgaların, vesayetin, yoklukların artık dönem itibariyle sona erdiği 1990’ları Allah’ın izniyle bir daha milletimize yaşatmayacağız.” ifadelerini kullandı.
"Türkiye’de artık hiçbir şey 3 Kasım’dan önceki gibi olmayacaktır" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Geçtiğimiz Cuma günü 3 Kasım 2002 seçimlerinin yıl dönümüydü. Partimiz bu seçimlerde elde ettiği yüzde 34’lük oy oranıyla tek başına iktidar oldu. Bu oran ülkemizin son dönemde gördüğü en yüksek seçim başarısını ifade ediyordu. Milletimizin bize olan teveccühünü boşa çıkarmadık. Bu vesileyle bir kez daha kuruluşundan bu güne partimizin meclis grubunda ve parti organlarında görev almış tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyor, kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 3 Kasım seçimleri ülkemizde yeni bir dönemin miladı olmuştur. Türkiye’de artık hiçbir şey 3 Kasım’dan önceki gibi olmamıştır, olmayacaktır. Krizlerin, kavgaların, vesayetin, yoklukların artık dönem itibariyle sona erdiği 1990’ları Allah’ın izniyle bir daha milletimize yaşatmayacağız.” ifadelerini kullandı.
Başbakan Yıldırım'dan vize açıklaması

                                    Başbakan Yıldırım ABD ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu. ABD ile Türkiye arasında gerilime neden olan vize krizinde, dün atılan olumlu adıma değinen Yıldırım, "Güvence vermek, istemek hukuk devleti ilkesine uymaz."dedi.
Başbakan Yıldırım'dan vize açıklaması Başbakan Yıldırım ABD ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu. ABD ile Türkiye arasında gerilime neden olan vize krizinde, dün atılan olumlu adıma değinen Yıldırım, "Güvence vermek, istemek hukuk devleti ilkesine uymaz."dedi.
Yeni kimliklerle ad ve soyad değiştirilmesi mümkün

                                    TBMM’de kabul edilen Nüfus Hizmetleri Kanunu ile birlikte isteyenlerin adını ve soyadını değiştirebileceğini bildiren AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, toplumsal gelişmeler karşısında yetersiz kalan Nüfus Kanunu’nda değişiklikler yapıldığını ve vatandaşa birçok alanda hizmet kolaylığı sağlandığını ifade etti.
Milletvekili Şahin, yeni kanunla ad ve soyadlarında imla hatası olanların mahkemeye girmesine gerek olmadan dilekçe ile değişiklik yaptırabileceğini ifade etti.
Yeni kimliklerle ad ve soyad değiştirilmesi mümkün TBMM’de kabul edilen Nüfus Hizmetleri Kanunu ile birlikte isteyenlerin adını ve soyadını değiştirebileceğini bildiren AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, toplumsal gelişmeler karşısında yetersiz kalan Nüfus Kanunu’nda değişiklikler yapıldığını ve vatandaşa birçok alanda hizmet kolaylığı sağlandığını ifade etti. Milletvekili Şahin, yeni kanunla ad ve soyadlarında imla hatası olanların mahkemeye girmesine gerek olmadan dilekçe ile değişiklik yaptırabileceğini ifade etti.
Aykut Kocaman geri döndü!

                                    Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında oynanan Osmanlıspor maçının ardından istifa sinyalleri veren Aykut Kocaman, Samandıra Can Bartu Tesisleri’ne geldi.
Telefonu kapalı olduğu için Osmanlıspor maçından itibaren ulaşılamayan Aykut Kocaman, takımın başına idmana çıktı.
Aykut Kocaman geri döndü! Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında oynanan Osmanlıspor maçının ardından istifa sinyalleri veren Aykut Kocaman, Samandıra Can Bartu Tesisleri’ne geldi. Telefonu kapalı olduğu için Osmanlıspor maçından itibaren ulaşılamayan Aykut Kocaman, takımın başına idmana çıktı.
Dursun Özbek'ten yabancı açıklaması

                                    Yabancı oyuncu konusunun Türk futbolunu yakından ilgilendirdiğini belirten Özbek, “Konuyla ilgili önümüzdeki hafta Kulüpler Birliği olarak bir toplantı yapacağız. Bu yabancı sınırlaması konusu Süper Lig ve alt ligleri de yakından ilgilendiriyor. Bizim yapacağımız toplantının ardından federasyon başkanıyla da yapacağımız görüşmenin ardından Türk futbolunun faydasına bir mutabakata varacağız." dedi.
Dursun Özbek'ten yabancı açıklaması Yabancı oyuncu konusunun Türk futbolunu yakından ilgilendirdiğini belirten Özbek, “Konuyla ilgili önümüzdeki hafta Kulüpler Birliği olarak bir toplantı yapacağız. Bu yabancı sınırlaması konusu Süper Lig ve alt ligleri de yakından ilgilendiriyor. Bizim yapacağımız toplantının ardından federasyon başkanıyla da yapacağımız görüşmenin ardından Türk futbolunun faydasına bir mutabakata varacağız." dedi.
Fernando Muslera baba oldu

                                    Galatasaray’ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera baba oldu. Yetenekli eldivenin eşi Patricia oğullarına ‘Kailash’ ismini verdi.
Fernando Muslera baba oldu Galatasaray’ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera baba oldu. Yetenekli eldivenin eşi Patricia oğullarına ‘Kailash’ ismini verdi.
iPhone X'in Türkiye çıkış tarihi açıklandı

                                    Resmi açıklamaya göre iPhone X, 24 Kasım tarihinde Arnavutluk, Bosna-Hersek, Güney Afrika, Güney Kore, Kamboçya, Makao Adası (Çin), Makedonya, Malezya, Montenegro, Sırbistan, Tayland ve Türkiye'de satılmaya başlayacak. Türkiye dışındaki diğer tüm ülkelerde satış üçüncü taraf perakende satıcılar tarafından, Türkiye'de ise Apple Store mağazaları üzerinden gerçekleştirilecek.
64 GB sürümü 6099 ₺, 256 GB sürümü ise 6899 ₺ fiyata sahip iPhone X, gümüş ve siyah olmak üzere iki farklı renk seçeneğiyle gelecek.
iPhone X'in Türkiye çıkış tarihi açıklandı Resmi açıklamaya göre iPhone X, 24 Kasım tarihinde Arnavutluk, Bosna-Hersek, Güney Afrika, Güney Kore, Kamboçya, Makao Adası (Çin), Makedonya, Malezya, Montenegro, Sırbistan, Tayland ve Türkiye'de satılmaya başlayacak. Türkiye dışındaki diğer tüm ülkelerde satış üçüncü taraf perakende satıcılar tarafından, Türkiye'de ise Apple Store mağazaları üzerinden gerçekleştirilecek. 64 GB sürümü 6099 ₺, 256 GB sürümü ise 6899 ₺ fiyata sahip iPhone X, gümüş ve siyah olmak üzere iki farklı renk seçeneğiyle gelecek.
Nusret, Google Pixel 2 reklamında oynadı

                                    Son dönemlerin en büyük Instagram fenomenlerinden olmayı başaran ünlü etçi Nusret, sosyal medyada Saltbae olarak tanındı. İnsanların gösterdiği bu ilgiyi ve tanınmışlığı göz ardı edemeyen Google da bu fırsatı kullanmaktan çekinmedi.
Nusret, Google Pixel 2 reklamında oynadı Son dönemlerin en büyük Instagram fenomenlerinden olmayı başaran ünlü etçi Nusret, sosyal medyada Saltbae olarak tanındı. İnsanların gösterdiği bu ilgiyi ve tanınmışlığı göz ardı edemeyen Google da bu fırsatı kullanmaktan çekinmedi.
Teknoloji Bakanı Faruk Özlü: "Cam filmi hiçbir zaman serbest olmadı"

                                    Teknoloji Bakanı Faruk Özlü: "Cam filmi her zaman yasaktı. Biz bu sene 26 Ekim'de kaldırmak üzere karar aldık. Emniyet Müdürlüğü yaptığımız görüşmelerde cam filmi konusunda hassasiyet gösterdi. Emniyet Müdürlüğü'nün terörle ilgili hassasiyetleri olmasaydı 26 Ekim'de cam filmi yasağı kalkacaktı." dedi.
Teknoloji Bakanı Faruk Özlü: "Cam filmi hiçbir zaman serbest olmadı" Teknoloji Bakanı Faruk Özlü: "Cam filmi her zaman yasaktı. Biz bu sene 26 Ekim'de kaldırmak üzere karar aldık. Emniyet Müdürlüğü yaptığımız görüşmelerde cam filmi konusunda hassasiyet gösterdi. Emniyet Müdürlüğü'nün terörle ilgili hassasiyetleri olmasaydı 26 Ekim'de cam filmi yasağı kalkacaktı." dedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >